Veckans sommarkyrka - Gryta

19-20 och 22-23 juni är Gryta kyrka veckans sommarkyrka. Kyrkan är öppen med visningar, kaffe och andakter, på helgen också barnaktiviteter. Passa på att besöka veckans sommarkyrka!

Under sommaren står en kyrka per vecka i fokus. Först ut sommaren 2019 är Gryta kyrka. Kyrkan är öppen vecka 25, onsdag-torsdag samt lördag-söndag. Stängt midsommarafton.

Onsdag öppet kl 13-17, andakt kl 15 och mässa kl 17
Torsdag öppet kl 13-17, andakt kl 15
Lördag öppet kl 12-16, barnaktivitet hela dagen och gudstjänst kl 15 (Midsommardagen).
Söndag öppet kl 12-16, barnaktivitet hela dagen och gudstjänst kl 15.

Passa på att titta in i kyrkan, strosa en stund, prata, var med på andakt, drick kaffe och titta extra på de där detaljerna du aldrig tänkt på förut.

I kyrkan finns unga sommarguider som gärna visar kyrkan, ser till att det finns information av olika slag, leder andakter och serverar enkelt kaffe.

KULTURSKATTJAKT!

Är du nyfiken på att upptäcka kulturarvet som finns i kyrkorna på ett lite annorlunda sätt? Eller vet du redan det mesta om Lagundas tio kyrkor? Oavsett förkunskaper kan du vara med i årets kulturskattjakt.

Du kan ladda ned en folder här nedan, eller passa på att hämta i veckans sommarkyrka. I foldern finns tio bilder, en från varje kyrka i Lagunda församling. Vet du var bilderna hör hemma?