Denna vecka ber vi särskilt för

Lagunda och kyrkorna i East Vale i Wales är vänförsamlingar. Som kristna vänner ber vi också regelbundet för och med varandra. Varje vecka har ett eget böneämne.

Förbönsämnen 30 Juli – 5 Augusti

East Vale: Kontraktet i Vale of Glamorgan och vår kontraktsprost

Lagunda: Upplands västra kontrakt och kontraktsprost Fredrik

6 – 12 Augusti

East Vale: Alla som firar gudstjänst i Welsh S:t Donats och för alla som bidrar till församlingens liv och arbete (S:t Donuts-dagen den 7 augusti)

Lagunda: Alla som firar gudstjänst i Lagunda samt för Fröslunda kyrka och för alla som bidrar till församlingens liv och arbete

13 – 19 Augusti

East Vale: Alla som firar gudstjänst i Bonvilston och för alla som bidrar till församlingens liv och arbete. (Marie himmelsfärds-dagen den 15 augusti)

Lagunda: Alla som firar gudstjänst i Lagunda samt för Biskopskulla kyrka och för alla som bidrar till församlingens liv och arbete

20 – 26 Augusti

East Vale: Våra körer

Lagunda: Våra körer

27 augusti - 2 september

East Vale: Personal och elever i våra kyrkskolor, för skolstarten och särskilt för de som börjar på en ny skola.

Lagunda: Personal och elever i bygdens skolor, för skolstarten och särskilt för de som börjar på en ny skola.

3-9 september

East Vale: Våra klockringare.

Lagunda: Vårt kyrkoråd och alla förtroendevalda.

10-16 september

East Vale: Alla som börjar på universitet och högskolor

Lagunda: Alla som börjar på gymnasier, universitet och högskolor

17-23 september

East Vale: Vi tackar för skörden och ber för alla i vår församling som arbetar med vad jorden ger. Vi ber också för dem som hungrar.

Lagunda: Vi tackar för skörden och ber för alla i vår församling som arbetar med vad jorden ger. Vi ber också för dem som hungrar.

24-30 september

East Vale: Alla som firar gudstjänst i Pendoylan och för alla som bidrar till församlingens liv och arbete (S:t Cadoc-dagen den 25 september)

Lagunda: Alla som firar gudstjänst i Lagunda samt för Långtora kyrka, och för alla som bidrar till församlingens liv och arbete

Vänförsamlingar i förbön

Lagunda och kyrkorna i East Vale i Wales är vänförsamlingar. Som vänner i det kristna livet vill vi också regelbundet be för och med varandra.

Till grund för denna regelbundna bön finns East Vale Group förbönskalender samt Lagunda församlings förbönskalender. Förbönsämnena är angivna utifrån East Vales traditioner. De är utformade så att de oftast är gemensamma eller likartade.

I Lagunda ber vi för veckans böneämnen vid torsdagens förbönssamling och vid söndagens högmässa, samt enskilt och i grupper.