Vi söker kyrkvaktmästare

Tio kyrkor och kyrkogårdar behöver skötsel och omsorg och nu söker vi förstärkning till vårt vaktmästarlag. I tjänsten ingår arbete på kyrkogård och i gudstjänst, samt delvis inom församlingsverksamhet.

lagunda församling söker

1 kyrkvaktmästare, tillsvidare, 100 %. Tjänstgöring inom fastighet/vaktmästeri med arbete utomhus på kyrkogårdarna och i övriga utomhusmiljöer, inomhus med vård av kyrkorummen och tjänstgöring vid gudstjänster samt under del av året arbete som assistent inom församlingsverksamhet.
Tillträde omgående.

Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av arbete på kyrkogård/i offentlig miljö, och utbildning som trädgårdsmästare eller motsvarande inom den gröna sektorn. I tjänsten finns visst ansvar för plantering på kyrkogård och i andra utomhusmiljöer. Du har troligen tidigare arbetat som kyrkvaktmästare, eller varit kyrkligt engagerad, så du är bekväm i din roll vid gudstjänster och förrättningar. Under delar av året ingår i tjänsten att vara resurs inom församlingsverksamhet, särskilt med inriktning på barn och familj, och vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete/frivilliguppdrag med barn.

Röjsågsutbildning (A+B), motorsågsutbildning (A+B) liksom någon form av ledarutbildning med inriktning mot barn och unga är meriterande.
Vi förutsätter att du har B-körkort, och vana vid att köra med släp. Datorvana erfordras.

kvalifikationer

Du är en allround person som trivs i ett omväxlande arbete, och som kan arbeta både i grupp och självständigt. Du är serviceinriktad och noggrann. Du är beredd att lämna ett utdrag ur belastningsregistret, avsett för arbete med barn och unga.

Du trivs med att arbeta utomhus i alla väder och är inte rädd att hugga i när det behövs. Arbetet kan vara fysiskt krävande. Vi hoppas att du är trädgårdsmästare eller har motsvarande kompetens och kan ta visst ansvar för plantering på kyrkogård och i församlingens andra utomhusmiljöer.

Du känner dig bekväm i den miljö som kyrkogården representerar och uppskattar att få bidra till att bevara ett levande kulturarv. Du har tidigare erfarenhet och/eller intresse för kyrkorummet som kulturarv, inklusive kyrkliga föremål och textilier.

Du har tidigare erfarenhet av arbete/frivilliguppdrag med barn. Vana vid gudstjänster i Svenska kyrkan eller annan kyrka är meriterande. Alla i arbetslaget deltar i samlingar och bibelsamtal. Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar och är bekväm i rollen som representant för Lagunda församling och Svenska kyrkan.

För att trivas i rollen behöver du vara lyhörd, positiv och lösningsorienterad och ha en hög förmåga till samarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

frågor och mer information

Frågor besvaras av kyrkoherde Carin Åblad Lundström, carin.ablad@svenskakyrkan.se, 0171-46 07 64.

Fackliga representanter är
för Vision: Claes-Håkan Jansson. (claes-hakan.jansson@svenskakyrkan.se,
070-214 50 50) och
för Kommunal: Patrik Sköldberg (patrik.skoldberg@kommunal.se, 010-442 88 29)

välkommen med din ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 13 oktober.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Skicka ansökan med löneanspråk samt CV och andra dokument du vill lyfta fram,
till Lagunda församling, Ängsvägen 8, 749 60 Örsundsbro alternativt per e-post
till lagunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Märk brevet/e-posten med Ansökan kyrkvaktmästare.