Foto: Lagunda församling

Resa till Wales 2016

Första resan gick i augusti 2016. Arbetslagets studiedagar och utvecklingsdagar lades samman till en resa till Wales, och det blev upptakten till vänförsamlingsarbetet.

Deltagare

Eftersom personalens utbildnings- och utvecklingsdagar lades samman och möjliggjorde en Walesresa kunde hela arbetslaget resa med.

På plats i East Vale var det särskilt prästen Martyn Davies som höll ihop programmet, och deltagarna fick träffa många volontärer med olika uppdrag.

29 augusti, resdag.

30 augusti: Förmiddagen bjöd på en rundtur till alla de sju kyrkorna i East Vale: Bonvilston, Welsh St Donats, Pendoylan (kaffepaus), Peterston, St Bride’s, St George’s. Lunch med församlingsaktiva i St Nicholas Church Hall. Under eftermiddagen presentationer och samtal om fastigheter/byggnadsvård och lekmannaskap (medverkande var bland andra Alex Glanville och Julie Davies).

31 augusti: Samling i St John's i Cardiff för ett möte med Sarah Rowland-Jones (Spirituality Group). Därefter avfärd till Pendoylan för studiebesök på en bondgård och på Pendoylan School. Lunch i Pendoylan. Därefter arbetsgrupper tillsammans med deltagare från Lagunda och East Vale med samtal om musik, kyrkogårdar, barnverksamhet, gudstjänstliv samt information & insamling. Därefter te/kaffe, demonstration av klockringning med ringarlag samt guidad promenad innan gudstjänst och gemensam måltid.

1 september: Besök i katedralen i Llandaff och presentation av konceptet Seven Sacred Spaces presentation. Hemresa.

Några bilder från besöket