Vill du veta mer om kh Carin och de andra kandidaterna i biskopsvalet?

I höst väljs en ny biskop i Uppsala stift. Kyrkoherde Carin Åblad Lundström är en av fem kandidater som gått vidare. Nu får de presentera sig, predika vid veckomässa och därefter väntar en offentlig hearing.

Den 13 september var det nomineringsval. Präster, diakoner och förtroendevalda från stiftets församlingar röstade fram fem kandidater som nu går vidare i biskopsvalet: Karin Johannesson, Karin Sarja, Carin Åblad Lundström, Sven Hillert och Lars Åstrand.

Presentationer av kandidaterna

Presentationer av de fem kandidaterna finns på www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/biskopskandidater

Veckomässor 23-27 september i Uppsala domkyrka

De fem kandidaterna predikar vid varsin veckomässa i domkyrkan. Torsdag 27 september är det kyrkoherde Carins tur. Veckomässorna webbsänds så den som vill lyssna men inte har möjlighet att vara där får chansen att höra. lwww.svenskakyrkan.se/uppsalastift/nyheter/biskopskandidaterna-leder-veckomassor

Offentlig hearing 9 oktober

Den 9 oktober kommer kandidaterna till Gottsunda kyrka för att delta i en offentlig hearing. Hearingen filmas och teckentolkas och publiceras på Uppsala stifts YouTube-kanal och här på webben.

Själva biskopsvalet äger rum 16 oktober.

Tidplan med datum finns hos Uppsala stift.