Meditation & stillhet

Välkommen att ge dig själv tid till ditt inre utan krav och stress. I vår är det meditation i Kyrkstugan varannan söndag. Det finns även möjlighet att delta i retreat i vardagen i mars och i en retreat i Nysätra den 18 april.

Ledare är Hillevi Bergvall, präst med lång erfarenhet av meditation och andlig vägledning.

Under våren är det meditationer

12 januari (Andlig vägledning)
16 januari (Ordlös bön)
9 februari (Andlig vägledning)
23 februari (Ordlös bön)
8 mars (Andlig vägledning)
29 mars (Ordlös bön)
19 april (Andlig vägledning)
3 maj (Ordlös bön)
17 maj (Andlig vägledning)
Det finns även möjlighet att delta i Retreat i vardagen under en vecka i mars och i en Retreatdag den 18 april.

ordlös bön – att sitta sig till stillhet

En söndag i varje månad inbjuds vi till ordlös bön - Att sitta sig till stillhet. Välkommen att delta i en mycket gammal form av bön som stora delar av världen ägnar sig åt. Inga förkunskaper krävs.

andlig vägledning / bibelmeditation

En söndag i varje månad inbjuds vi till andlig vägledning i form av en bibelmeditationsform som går tillbaka till Ignatius av Loyola. En tradition som bygger på en helhetssyn på människan och hennes relation till allt skapat. Inga förkunskaper krävs.

EN HELDAG FöR DITT INRE

Välkommen till en heldag där du får prova på former av bön som inspirerats utifrån Ignatius av Loyolas andliga övningar. Utifrån en helhetssyn på livet använder vi inlevelse, stillhet och kreativitet som några av dessa former.

Denna tradition vill ge hjälp till att bli medveten om vad som pågår i våra liv just nu, reflektera över det vi får syn på och försöka välja det som är gott.

Var finns Guds spår i ditt liv? Kan du lyssna till tystnaden? Kan du leva fri från uppkoppling om så bara för några timmar? Vilka minnen stiger upp i ditt medvetande när du ger dig tid att reflektera? Vad hjälper dig att be?

18 april i Nysätra klockan 9-17

Delar av dagen kommer vi att vara i tystnad.

Inga förkunskaper krävs men du behöver ha en vilja att lyssna till ditt inre och kunna respektera ramarna för tystnad.

Mera information kommer senare.

Anmälan och frågor till Hillevi Bergvall, hillevi.bergvall@svenskakyrkan.se eller 0171-46 12 79.

Klicka på bilden för att ladda ned foldern som PDF.