Meditation & stillhet

Välkommen att ge dig själv tid till ditt inre utan krav och stress. Meditation i Kyrkstugan varannan söndag klockan 18, och/eller en heldag i Nysätra den 19 oktober.

Ledare är Hillevi Bergvall, präst med lång erfarenhet av meditation och andlig vägledning.

ordlös bön – att sitta sig till stillhet

En söndag i varje månad inbjuds vi till ordlös bön - Att sitta sig till stillhet. Välkommen att delta i en mycket gammal form av bön som stora delar av världen ägnar sig åt. Inga förkunskaper krävs.
Söndagskvällar i höst: 1/9, 6/10, 3/11 och 8/12.

andlig vägledning / bibelmeditation

En söndag i varje månad inbjuds vi till andlig vägledning i form av en bibelmeditationsform som går tillbaka till Ignatius av Loyola. En tradition som bygger på en helhetssyn på människan och hennes relation till allt skapat. Inga förkunskaper krävs.
Söndagskvällar i höst: 15/9, 20/10, 17/11 och 22/11.

EN HELDAG FöR DITT INRE

Välkommen till en heldag där du får prova på former av bön
som inspirerats utifrån Ignatius av Loyolas andliga övningar.
Utifrån en helhetssyn på livet använder vi inlevelse, stillhet
och kreativitet som några av dessa former.

Denna tradition vill ge hjälp till att bli medveten om vad som
pågår i våra liv just nu, reflektera över det vi får syn på
och försöka välja det som är gott.

Var finns Guds spår i ditt liv? Kan du lyssna till tystnaden? Kan du leva fri från uppkoppling om så bara för några timmar? Vilka minnen stiger upp i ditt medvetande när du ger dig tid att reflektera? Vad hjälper dig att be?

19 oktober i Nysätra församlingshem

klockan 9-17

Delar av dagen kommer vi att vara i tystnad.

Inga förkunskaper krävs men du behöver ha en vilja att lyssna till ditt inre och kunna respektera ramarna för tystnad.

Mera information kommer senare.

Anmälan och frågor till Hillevi Bergvall, hillevi.bergvall@svenskakyrkan.se eller 0171-46 12 79.

Klicka på bilden för att ladda ned foldern som PDF.