Foto: Judit W/Lagunda

Lucka 7

Så vackra vingar! Vem brukar ha sådana?

”Var inte rädd”. Så säger ängeln Gabriel till jungfru Maria när han berättar att hon ska få barn, en pojke som är Guds egen son. Det är också änglar som kommer mitt i julnatten till några herdar som vaktar får med ett glad budskap: Marias son är född, han som ska rädda hela världen.

I Bibeln finns olika änglar. Några är kända, som Gabriel och Mikael. Andra änglars namn vet vi inte, men det gör Gud. Alla har de uppdrag. Precis som att deras uppdrag är olika – att komma med bud, skydda eller strida – avbildas de på många olika sätt. Ibland är de så små och söta som bokmärksänglarna och ibland kraftfulla krigare med svärd.

En del av dessa bilder är välkända.Har du kanske sett en bild då ärkeängeln Mikael slåss mot draken, eller bilden med två små barn som går på en farlig bro medan en ängel vakar över dem? Andra bilder bär bara en enda människa med sig. De kan berätta om möten med änglar. Många har mött en ängel på något sätt, mitt i vardagen. Kanske är du en av dem.

Kalenderkrubba 2020

Årets adventskalender är en lite ovanlig julkrubba som växer fram dag för dag. Krubban finns utanför Kyrkstugan. Välkommen att titta förbi så ofta du vill!Varje dag kommer händer det något nytt i krubban - både på plats utanför Kyrkstugan och här på webben. Alla dagar finns på sidan Kalenderkrubba2020.

Titta gärna på filmen om den första julen också! Den finns här nedanför.