Syntolkning: stor snigel i tyg
Foto: Sofia Imberg Kelhoffer/Lagunda

Lucka 4

I den fjärde luckan hittar vi en snigel. Tänk att den hann fram i tid!

I somras såg jag en del sniglar under dagarna. Det kanske du också gjorde. Ändå vet jag att de flesta sniglarna är ute och spatserar på nätterna i skydd av mörkret, när det är fuktigare än annars, eller efter regn. Tänk vad långsamt de tar sig fram. Om de skulle ta sig till Betlehem – jag undrar om de någonsin skulle hinna fram innan Jesusbarnet är fött och allt är över.

Om jag vore en snigel skulle jag ge upp direkt. Det är som med förberedelserna inför julen. Ofta vill jag att det blir jul genast så jag slipper att vänta – det är så tråkigt. Det är som om dagarna sniglar sig fram.

Ändå tror jag att det fanns sniglar i Betlehem, i julkrubban. Sniglar, de är envisa och ger inte upp om de har fått korn på något. Kanske kan de lära oss att hålla ut i vår väntan på julen. Kanske blir det desto roligare när vi äntligen är där.

Kalenderkrubba 2020

Årets adventskalender är en lite ovanlig julkrubba som växer fram dag för dag. Krubban finns utanför Kyrkstugan. Välkommen att titta förbi så ofta du vill!Varje dag kommer händer det något nytt i krubban - både på plats utanför Kyrkstugan och här på webben. Alla dagar finns på sidan Kalenderkrubba2020.

Titta gärna på filmen om den första julen också! Den finns här nedanför.