Konfirmand 2019-2020

Är du nyfiken av dig? Under ett år som konfirmand kommer du att få lära dig mycket om Gud, om dig själv och om tro. Det finns mycket att upptäcka. Välkommen.

Konfirmand 2019-2020

För konfaåret 2019-2020 finns tre alternativ:

• Söndagsträffar med dagläger (inga övernattningar)
  • Helgträffar med övernattning och resa samt dagläger
  • Enskild konfirmation

Här kan du läsa mer om de olika alternativen.

Söndagsgrupp med dagläger i juni

När? En söndag/månad, kl 13-17. Start i advent. Dagläger i juni. Konfirmation i juni.
Var? Kyrkstugan, Örsundsbro.
Hur? Söndagsträffar, självständigt arbete och dagläger. Vi deltar också i olika typer av gudstjänster under året och är med i volontärverksamhet.

Helgträffar med resa och dagläger

När? En helg/månad, lördag kl 13-söndag kl 12.30. Start i advent. Resa i juni 2020 och därefter dagläger efter hemkomsten. Konfirmation i juni.
Var? Meddelas senare.
Hur? Helgträffar med arbete i grupp och individuellt, resa och dagläger. Övernattning både helger och under resan. Vi deltar också i olika typer av gudstjänster under året.

Enskild konfirmation

När? När du anmält intresse gör vi en planering tillsammans, både för hur din konfirmandtid och för själva konfirmationen.
Var? Kan vara i Kyrkstugan eller på annan plats.
Hur? Det beror på dina behov och förutsättningar. Du träffar ledare och/eller präst för att lära dig mer om Bibeln och om kristen tro på ett sätt som passar dig. Du får också vara med i gudstjänster kanske även i volontärarbete.

Frågor och funderingar?

Vill du konfirmeras men funderar över något? Har du särskilda behov som vi behöver veta om? Kontakta oss så hjälps vi tillsammans åt att se till att det blir bra för dig - kontaktformulär finns här på sidan.

På Svenska kyrkans gemensamma sidor finns mer information om konfirmation - till exempel om du har finska eller teckenspråk som ditt hemspråk, eller om du har särskilda behov av något slag. Läs mer på www.svenskakyrkan.se/konfirmation!