Syntolkning: gulnade fotografier på ett bord
Foto: Igor Ovsyannykov/Pixabay

Bildmeditation

Även om vi är isolerade från varandra fysiskt kan vi be och meditera tillsammans. Ett sätt att meditera är att utgå från bilder. Du är välkommen att vara med på det sätt du vill.

Tider av isolering och ensamhet kan vara svåra att ta sig genom  - inte minst ofrivillig isolering. Under dessa dagar och veckor inbjuds den som vill att be och meditera med församlingen.

Detta kan vara en väg att påminna oss om att vi inte är ensamma. Vi är många som delar det vi nu är med om. Vår tro är att vi också kan vända oss till Gud med det liv som faktiskt är, i både glädje och sorg. Därför kommer en kort meditation att erbjudas på församlingens hemsida varje dag framöver.

Meditationen tar den tid du bestämmer och du är välkommen på det sätt du kan och vill. Att bara vara - tända ljus  - eller att läsa en bibeltext och delta med andra i en bön med gemensamma ord. Vår erfarenhet är att bön och meditation gör skillnad.

Välkommen!
Hillevi, präst och meditationsledare i Lagunda församling