Vacker höstdag. Ute på kyrkogården står en stor grupp människor.
Foto: Lagunda församling

Besök från Wales 2018

Hösten 2018 var en grupp från Wales här på besök. Under dagarna fick de delta i gudstjänst, besöka kyrkor och möta människor. Dessutom undertecknades vänförsamlingsavtal.

Deltagare

Gäster från Wales var Martyn Davies (präst), Angela Cooper (diakon), Chris Powell och Anna Cory, volontärer med särskilda uppdrag. Många i Lagunda medverkade på olika sätt i programmet eller som värdar. 

Program  

Gästerna anlände onsdag för att vara med på samlingar i Uppsala. Fredag-söndag var de på plats i Lagunda. 

Fredag

Start i Kyrkstugan med kaffe tillsammans med personalen. Därefter besök och samtal i Gryta kyrka och kyrkogård. Lunch och samtal på Liljegården, innan gudstjänst med sång av Våga sjunga-kören. Efter lunch blev det visning av Fröslunda kyrka och förfriskningar på Taxnäs gård hos Landelius innan färden gick till Nysätra. Där blev det visning av kyrkan och passionstavlorna innan gudstjänst med undertecknande av vänförsamlingsavtal. Därefter måltid tillsammans i församlingshemmet. Medverkan av Lagunda kyrkokör och Chorus Ena.

Lördag

Start i Holms kyrka och Sjöö slott tillsammans med Carl Banér. I Kulla kyrka fick gästerna visning och kaffe som Gun-Britt Karlsson dukat upp. Fittja kyrka, visning. Lunch på Landsberga gård där Joakim Sandqvist berättade om gården och verksamheten. Visning av Biskopskulla kyrka, därefter vidare till Giresta kyrka för kaffe och andakt. Kvällen avslutades i Långtora kyrka med vesper och samvaro. Manskören medverkade. 

Söndag

Start i Örsundsbro för att få del av bygdens historia kring Kappen, samhället och Mälaren. Lunch hos kyrkorådets ordförande Christina. Gudstjänst i Hjälsta med efterföljande kaffe, innan avfärd mot Arlanda.  

 

Några bilder från besöket