30-dagars meditation i Ignatiansk tradition

Även om vi är isolerade från varandra fysiskt kan vi be och meditera tillsammans. Här har vi lagt ut trettio korta meditationer på webben. Du är välkommen att vara med på det sätt du vill.

meditera hemma i coronatid

Tider av isolering och ensamhet kan vara svåra att ta sig genom  - inte minst ofrivillig isolering. I dessa tider inbjuds den som vill att be och meditera med församlingen. 

Detta kan vara en väg att påminna oss om att vi inte är ensamma. Vi är många som delar det vi nu är med om. Vår tro är att vi också kan vända oss till Gud med det liv som faktiskt är, i både glädje och sorg.

Meditationen tar den tid du bestämmer och du är välkommen på det sätt du kan och vill. Att bara vara - tända ljus  - eller att läsa en bibeltext och delta med andra i en bön med gemensamma ord. Vår erfarenhet är att bön och meditation gör skillnad.

Välkommen!
Hillevi, präst och meditationsledare i Lagunda församling

30-dagars meditation i Ignatiansk tradition

Här finns trettio korta meditationer. Man kan ta del av en meditation om dagen, eller kanske andra väljer en meditation i veckan. Hur man än gör följer grundstrukturen en 30-dagars meditation i Ignatiansk tradition. 

Meditationerna i denna form kommer att ligga kvar på hemsidan så länge Corona-krisen varar. Du som ännu inte har upptäckt meditationerna får gärna ta del av dem på det sätt du själv vill. Stanna upp inför en text som tilltalar dig där du just nu befinner dig i ditt liv. Men du kan också börja från början och använda dig av en meditation om dagen eller en i veckan

Varje fredag läggs också en form för bildmeditation ut på vår hemsida. Gå gärna in och undersök om detta kan vara en hjälp i din bön och meditation