Syntolkning: Martyn Davies och Angela Cooper står tillsammans utanför ett hus.
Foto: SIK/Lagunda

Angela har nu vigts till präst

Angela Cooper har vi lärt känna vid besök i och från East Vale. Hon har avlutat sin diakontid och vigdes 29 juni till präst. Lagunda önskar henne all lycka och Guds rika välsignelse!

På bilden här ovan syns Angela tillsammans med Martyn Davies som också är präst i East Vale. De har arbetat tillsammans under Angelas diakontid och blir nu kolleger på i prästämbetet. Angela kommer att arbeta vidare i East Vale församling och vi möter henne i hennes nya roll vid kommande utbyten med församlingen.

Här nedan finns en kort filmsekvens från prästvigningen, samt en länk till en sida där hon och andra som vigdes till präster och diakoner får presentera sig.

Angelas presentation

Här nedan finns en länk till Angelas och övrigas presentationer på engelska. För dig som hellre läser på svenska kommer hennes presentation här: ”Jag har just kommit till slutet av mitt år som diakon. Mitt år har varit fullt av glädje, lycka, hårt arbete och utmaningar. Jag har verkligen uppskattat att känna hur viktigt det är att vara nära människor i alla aspekter av deras liv, oavsett om det gäller dop, i skolor, hembesök eller begravningar. För mig har alla dessa aspekter känts mycket tillfredsställande också vid de tillfällen då jag blivit som mest utmanad.

Jag har funnits nära kyrkan i hela mitt liv; min mamma var äldsta i en URC-kyrka (reformert kyrka, övs anm) och jag gick i en kyrkskola som drevs av Church of England. Jag kommer från Bolton i Lancashire men har bott i Sunderland, Swansea, Derbyshire och South Wales.

När jag hade avslutat min doktorsutbildning vid Nottingham University inom cancerforskning kom jag till Cardiff för att fortsätta som postdoktor i cellbiologi vid Heath Hospital. Efter sex år där slutade jag för att vara hemma med min man och våra tre barn. Medan jag var hemma började jag engagera mig mer i den lokala kyrkan och skolan.

Det var genom detta jag kände att Gud kallade mig till vigd tjänst. Det var en gradvis process, och inte förrän jag tog modet till mig att tala med min församlingspräst så klarnade allt - jag leddes till att känna igen mitt kall till vigd tjänst. När tiden väl var rätt verkade allt gå väldigt fort! Det har varit en ära och ett privilegium som ord inte kan beskriva!”

Läs originaltexten på engelska på sidan Llandaff Diocese - Ordinations 2019.