Pilgrim

Vill du pilgrimsvandra i Sjuhärad? I Kyrkrundans område finns två iordningsställda pilgrimsleder där du kan vandra mellan kyrkorna, som ligger på lagom avstånd för att man ska kunna stanna till och njuta av stillheten i kyrkorummet under vandringen.

Pilgrimsleden Norra Ätradalen:

Leden går från Skottek i södra Ulricehamn genom Ätradalen och hakar i norr på leden mot Falköping vid Brattelid. Ulricehamns, Timmele, Dalums och Blidsbergs kyrkor passeras och samtliga är öppna under sommaren. Se information om varje kyrka för öppettider.

Leden är uppmärkt med stolpar och information längs vägen och följer delvis Redvägsleden och Dalumsleden. Den invigdes i maj 2014.

Utmed leden finns rastplatser och några mat- och fikaställen. Väg 46 som ligger i anslutning till leden är kollektivtrafikerad med regelbunden busstrafik.

Karta finns att hämta gratis på turistbyrån i Ulricehamn.

Pilgrimsleden Kindaholm:

Leden passerar orterna Håcksvik, Östra Frölunda, Kalv och Mårdaklev. Leden går mestadels på skogsväg och bitvis på skogsstig och asfalt. Varje ort har sin kyrka och alla fyra kyrkorna är öppna 18 juli-7 augusti 14.00-17.00.

Utmed leden finns boenden och matmöjligheter samt transportmöjligheter.