Blidsbergs kyrka

Utmed väg 46 genom Ätradalen ståtar den vackert ljusgula Blidsbergs kyrka, en tidstypisk 1800-talskyrka i empirstil blandad med nygotik.

Kyrkan byggdes på 1860-talet efter Abraham Ludvig Hedins ritningar. 1870 invigdes den av biskop Johan Albert Butsch.

Inventarier i kyrkan

Kyrkan har liksom flera av Sjuhärads kyrkor en "Mjöbäckspredikstol", tillverkad av träsnidarna från Tokabo i Mjöbäck.

Altaruppsatsen kom på plats 1934 och är ritad av Knut Nordenskjöld.

Kyrkan ersatte 1868 en medeltida kyrka som då revs. Från den gamla kyrkan finns dock en del inventarier kvar: bland annat 1200-talsdopfunten med en runinskrift som aldrig blivit fullbordad och en Birgittabild, skuren i ek.

Blidsbergs kyrka är öppen 17 juni-18 augusti måndag-fredag 8.00-15.00, lördag-söndag 10.00-17.00.

Redvägs församling

HITTA HIT

Från Falköping: Kör väg 46 mot Ulricehamn. Kyrkan ligger i Blidsberg, utmed vägen på höger sida.

Från Ulricehamn: Kör väg 46 mot Falköping. Kyrkan ligger i Blidsberg, utmed vägen på vänster sida.