Välkommen till 38 sommaröppna kyrkor

I sommar håller 38 kyrkor i Sjuhärad öppet för dig! Välkommen in!

Välkommen till 38 sommaröppna kyrkor!

I sommar håller 38 kyrkor i Sjuhärad öppet för dig! Välkommen in! Några är öppna hela sommaren, andra håller öppet under några veckor. I alla kyrkor finns dessutom något för barnen: upptäcktsfärder, spegelvandring, kyrkkikare, deckarmysterier, bildgåtor och mycket annat. Och du, det finns ingen övre åldersgräns. Har du själv kikat på kyrkokonst genom en kyrkkikare någon gång? Eller tittat på takmålningar genom en spegel?

Oavsett anledning är du lika välkommen.
I sommar håller 38 av Sjuhärads kyrkor öppet för dig! Välkommen!

38 sommaröppna kyrkor i Sjuhärad

Kanske söker du efter en stilla plats, en väntande oas i en stressig vardag.Kanske vill du gå in genom porten för att tända ett ljus för någon eller något. Kanske fascineras du av vår rika historia och det konst- och kulturarv som kyrkan bär och förvaltar och de berättelser den inrymmer. Oavsett anledning är du lika välkommen. I sommar håller 38 av Sjuhärads kyrkor öppet för dig! Välkommen!

Ett späckat program med föredrag, kyrkogårdsvandringar, tornvisningar - och massor av musik! I sommar händer det mycket i Kyrkrundans öppna kyrkor. Information hittar du i kalendern.

Vad händer i kyrkorna?

I de sommaröppna kyrkorna och på flera av Sjuhärads turistbyråer kan du hämta ditt eget exemplar av Kyrkrundan 2017 - en 84-sidig "katalog" med information på tre språk om alla de sommaröppna kyrkorna.

Häftet Kyrkrundan 2017

Kyrkrundan är ett samarbete mellan tio pastorat i två stift. Området är Sjuhärad i Västergötland. Det handlar om sommaröppna kyrkor men också om att tillgängliggöra, berätta om och sprida information om kyrkorummet och det kulturarv som våra kyrkor tillhör. .

Om Kyrkrundan