Välkommen till 40 sommaröppna kyrkor

Tack för i år!

Kyrkrundan är avslutad för den här sommaren - även om några av kyrkorna givetvis håller öppet dagligen året om! Välkommen tillbaka till Kyrkrundan sommaren 2017 - vilka kyrkor som håller öppet då får du veta till våren! Givetvis kan du fortfarande läsa om de kyrkor som höll öppet i somras.

Oavsett anledning är du lika välkommen.
I sommar håller 40 av Sjuhärads kyrkor öppet för dig! Välkommen!

40 sommaröppna kyrkor i Sjuhärad

Kanske söker du efter en stilla plats, en väntande oas i en stressig vardag.Kanske vill du gå in genom porten för att tända ett ljus för någon eller något. Kanske fascineras du av vår rika historia och det konst- och kulturarv som kyrkan bär och förvaltar och de berättelser den inrymmer. Oavsett anledning är du lika välkommen. I sommar håller 40 av Sjuhärads kyrkor öppet för dig! Välkommen!

Kyrkrundan är ett samarbete mellan tio pastorat i två stift. Området är Sjuhärad i Västergötland. Det handlar om sommaröppna kyrkor men också om att tillgängliggöra, berätta om och sprida information om kyrkorummet och det kulturarv som våra kyrkor tillhör. .

Om Kyrkrundan