Välkommen till 40 sommaröppna kyrkor

Du missar väl inte att kolla kalendern? Här får du tips på evenemang i och vid kyrkorna, som till exempel musikkvällar, föredrag, kyrkogårdsvandringar och annat. Längst ner på sidan hittar du de händelser som ligger närmast i tiden. Vill du få en överskådlig bild av kalendariet, klicka högst upp i högra hörnet på den lilla kalendersymbolen. (Använder du smartphone får du först klicka på de tre små prickarna uppe till höger). Då får du upp dagens händelser och kan även välja på olika alternativ, om du vill få upp en månadsvy. Välkommen till kyrkan i sommar!

Kolla kalendern!

I sommar finns något för barnen i varje öppen kyrka! Gå på skattjakt, följ med en historisk person, leta efter pilgrimens nycklar eller lös en deckargåta.

Ta med barnen till kyrkan

Oavsett anledning är du lika välkommen.
I sommar håller 40 av Sjuhärads kyrkor öppet för dig! Välkommen!

40 sommaröppna kyrkor i Sjuhärad

Kanske söker du efter en stilla plats, en väntande oas i en stressig vardag.Kanske vill du gå in genom porten för att tända ett ljus för någon eller något. Kanske fascineras du av vår rika historia och det konst- och kulturarv som kyrkan bär och förvaltar och de berättelser den inrymmer. Oavsett anledning är du lika välkommen. I sommar håller 40 av Sjuhärads kyrkor öppet för dig! Välkommen!

Sju kyrkor har tillkommit i Kyrkrundan. Det gör att även du som hör till de trogna besökarna som varje år gästar kyrkorna har ytterligare några kyrkor att upptäcka!

Sju nya kyrkor i Kyrkrundan

Kyrkrundan är ett samarbete mellan tio pastorat i två stift. Området är Sjuhärad i Västergötland. Det handlar om sommaröppna kyrkor men också om att tillgängliggöra, berätta om och sprida information om kyrkorummet och det kulturarv som våra kyrkor tillhör. .

Om Kyrkrundan