Välkommen till gosskörsläger! för sångare 10–25 år

Lägret är en del av Kyrkomusiksymposium 14–16 september 2018 och leds av körledare från Svenska kyrkans gosskörsförening.

Ta med pojkarna i din kör till Uppsala och kyrkomusiksymposiet! Syftet med lägret är att inspirera unga sångare genom att låta dem delta i en stor och välklingande kör. Noter skickas ut under våren så att dina sångare får en chans att öva i förväg. Vi vill på detta sätt satsa på unga körsångare och erbjuder ett par stimulerande dygn.

Lägret kan ta emot 200 deltagare – det är ”först till kvarn” som gäller.

Lägerdeltagare erbjuds logi i Uppsala gosskörers familjer. Värdfamiljerna har stor vana av att ta emot gästande körsångare. Vi repeterar i S:t Pers kyrka och på lördagen ger lägerdeltagarna en konsert i Uppsala domkyrka.

repertoar

Alta trinita beata, Warum toben die Heiden (Schütz), Messe Basse, SA (Fauré), Ubi Caritas TB (Gjeilo), Jubilate Deo (Agneta Sköld, uruppförande), Hallelujakören (Händel).

information

Margareta Raab, Uppsala domkyrkoförsamling, tel 018-430 36 10 eller epost.

anmälan senast 15 maj 2018

till Karin Sundin, Sensus, tel 018-66 19 64 eller epost.

Lägret är helt kostnadsfritt – kom bara ihåg att ta med pengar för mat/fika under fredagen.

program:

Fredag 14 september
10.00 Domkyrkans pedagoger ordnar program för de som anländer tidigt. Mat och fika under dagen betalar man själv. Ta med pengar så går vi tillsammans och äter/fikar.
17.30 Repetitioner i S:t Pers kyrka.
Kvällsmål och övernattning hemma hos familjerna.

Lördag 15 september
Frukost hemma hos familjerna.
Repetitioner under dagen.
16.00 Konsert i Uppsala domkyrka.
Lunch och middag i S:t Pers kyrka (ingen kostnad för mat/fika)
18.00 Inbjudan till konsert och efterföljande möte med Cameron Carpenter på Uppsala konsert och kongress, UKK.
Kvällsfika i familjerna efter konserten.

Söndag 16 september
Frukost hemma hos familjerna.
10.30 Värdfamiljerna lämnar ”sina” körsångare vid domkyrkan.