Other languages with Google Translate

Kyrkans Jourtjänst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Psykolog/socionom med hjärta för pedagogik

Du som är trygg i din psykolog-/samtalskompetens och vill sprida den vidare. Du som vill vara en del i vårt nav och arbete att hjälpa andra. Kyrkans Jourtjänst arbetar för att lindra psykisk ohälsa med hjälp av ideella.

”Att dela det svåra med någon gör skillnad”. Allt fler kämpar med psykisk smärta. Antalet självmord ökar bland unga och äldre. Många upplever att de inte har någon att prata med, trots samhällets försök att skapa en öppnare attityd till psykisk ohälsa. Känslan av ensamhet ökar risken för suicid.

När någon erbjuder sitt öra till någon annan finns det två vinnare, både den som får möjlighet att berätta och den som lyssnar. Vi kommer närmare varandra, vi berörs av varandra och av livet.

Kyrkans Jourtjänst är en kris- och samtalsjour inom Svenska kyrkan med fokus att lindra ensamhet och psykisk ohälsa samt förebygga självmord. De tre senaste åren har våra runt 80 ideella besvarat över 20 000 samtal i Jourtelefonen och 2 500 brev i SOS-brevlådan per år. Verksamheten finansieras genom anslag och gåvor från församlingar, pastorat och Göteborgs stift. Läs mer om oss på www.kyrkansjourtjanst.se.

Till stöd för de ideella svararna finns anställd personal, det är här du kommer in. Vi anställda arbetar dels med deras kompetensutveckling, dels med att se till att de trivs under den tid de är hos oss. Men vi arbetar naturligtvis även med utveckling av verksamheten, såväl i det lilla som i det stora. Du kommer att ingå i vårt team på 4-5 personer.

En viktig del av arbetet handlar alltså om att skapa intresse och göra urvalsintervjuer, att leda vår introduktionsutbildning och våra handledningsgrupper, samt att vid behov stötta enskilt i samband med de samtal de haft. Vi förutsätter därför att du är intresserad av såväl samtal som pedagogik eftersom det är verksamsamhetens kärna. Du behöver ha examen från utbildning på högskolenivå med inriktning på terapeutiska samtal. Du kan vara psykolog, socionom eller ha utbildning inom annat människovårdande yrke med påbyggnad inom samtal.

En annan viktig del i arbetet är att på olika sätt se till att de ideella känner sig välkomna och uppskattade i sitt uppdrag, att bemanningen i Jourtelefon och SOS-brevlåda flyter och att de tekniska systemen som vi använder fungerar och uppdateras (inte så krångligt som det kanske låter). Du behöver därför vara en social person som tycker om att möta människor, ha förmåga att leda, planera och strukturera arbetet samt att ha lätt för att lära dig ny teknik.

Vi arbetar ständigt med att försöka bli bättre. Mest aktuellt just nu är hur vi kan bli fler svarare, dels genom att attrahera och utbilda fler här i Göteborg, dels genom att uppmuntra och hjälpa igång något eller några större pastorat i andra delar av Sverige att bli filialer till oss.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. Känner du dig dessutom någorlunda hemma inom kyrkan så är det ett plus.

Arbetet sker i huvudsak dagtid vardagar, men visst återkommande arbete på kväll och helg förekommer.

Visstidsanställning med tjänstgöringsgrad 80% under hösten 2019, med möjlighet till tillsvidareanställning om minst 80% fr o m jan 2020.

Tillträde i augusti, enligt överenskommelse.

Låter det intressant?

Hör av dig till Bo Erlandsson