Kyrkans Jourtjänst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Är du den sommarvikare vi söker?

Kyrkans Jourtjänst är en kris- och samtalsjour inom Svenska kyrkan. Varje år besvaras drygt 21 000 samtal i Jourtelefonen samt nära 3 000 brev på webben genom SOS-brevlådan. Jourtelefonen och SOS-brevlådan bemannas av 80-talet volontärer.

Till stöd för volontärerna finns anställda jourledare, det är här du kommer in. Vi tror att du kanske studerar på högskola/universitet, utbildar dig till socionom, psykolog, beteendevetare eller liknande. Vi förutsätter att du är intresserad av samtal eftersom det är verksamsamhetens kärna och en del av ditt arbete handlar om att vid behov stötta volontärerna enskilt i samband med de samtal de haft.

Din huvudsakliga uppgift kommer dock att vara att på olika sätt se till att volontärerna känner sig välkomna och uppskattade i sitt uppdrag, att se till att bemanningen i Jourtelefon och SOS-brevlåda flyter och att de tekniska systemen som volontärerna använder fungerar och uppdateras (inte så krångligt som det kanske låter). Du behöver därför vara en social person som tycker om att möta människor, ha förmåga att leda och planera samt ha lätt för att lära dig ny teknik. Och vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Schemalagd arbetstid, vardagar och helger, V24-31, 85% av heltid. Lön enl ö.k.

Låter det intressant?
Hör av dig till Bo Erlandsson