Regnbågslinjen

Under hösten 2021 utbildar Kyrkans SOS volontärer för en ny satsning som heter Regnbågslinjen. Regnbågslinjen är en samtalsjour som bemannas av hbtqi-personer och drivs av Kyrkans SOS tillsammans med EHKO och Sensus. Vill du vara med?

Kyrkans SOS, som är en fristående organisation som står nära Svenska kyrkan,  genomför tillsammans med EKHO och Sensus ett pilotprojekt från maj 2021 till december 2022, som går under namnet Regnbågslinjen. Projektet är en del av vårt arbete för psykisk hälsa och suicidprevention, och ska utbilda volontärer och starta en samtalsjour som riktar sig till hbtqi-personer i alla åldrar, anhöriga eller andra i nära relation till hbtqi-person (t ex skolpersonal eller vårdpersonal).  

Regnbågslinjen ska bemannas av personer som själva är hbtqi, och vi söker nu dig som är intresserad av att bli volontär i pilotprojektet. Efter en urvalsintervju kommer de som går vidare att först delta i Kyrkans SOS grundutbildning för samtalsvolontärer, och därefter genomgå en fördjupningskurs specifikt för Regnbågslinjen. EKHO och Sensus tar fram det specifika kursmaterialet, och de kommer sedan tillsammans med Kyrkans SOS att utbilda de volontärer som ska bemanna den nya jourlinjen.

All utbildning sker till hösten, och Regnbågslinjen beräknas öppna under december 2021. Linjen kommer vara rikstäckande, men med volontärerna placerade i Göteborg.

Anmäl intresse 

Låter det intressant? Anmäl dig till nästa informationsmöte, så får du veta mer!

9 september 18.00-19.30

Susanne Göransson, Kyrkans SOS, och Ingela Zetterlind, EKHO, håller i båda informationsmötena, och de sker digitalt.

Anmälan till informationsmöte görs till:
kyrkans.sos@svenskakyrkan.se
031-739 10 50 (må-fre, kl 13-16)