Foto: iStockphoto

Om SOS-brevlådan och SOS-telefonen

Vi finns här för dej när du behöver dela det svåra i tillvaron med någon - du kan välja att ringa eller skriva. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och vilka vi är.

I SOS-telefonen och SOS-brevlådan möts två medmänniskor, där vår roll är att vara goda lyssnare. Inringarens/inskrivarens privilegium är att vara i fokus, få prata till punkt och få stöd i att sätta ord på det som känns svårt i sin egen takt.

Vi står för allas rätt att vara den man är, älska de man älskar och längtar efter det man längtar efter. Vi arbetar självklart mot kränkningar, diskriminering och utsatthet.

De som svarar är volontärer med olika bakgrund som förenas i ett intresse för människor, och en önskan att hjälpa andra. Volontärerna är utvalda och utbildade, och arbetar utan ekonomisk ersättning. Varje år besvaras runt 20 000 telefonsamtal och 3000 brev.

Vill du prata med någon, ring SOS-telefonen  0771-800 650. SOS-telefonen är öppen vardagar kl 13-21 och lör-sön-helgdag16-21 varje dag, året om.

Vill du skriva, väljer du webbtjänsten SOS-brevlådan. När du registrerat dig som användare på SOS-brevlådans startsida får du en egen brevlåda. Där skriver och lägger du ditt brev. Vi svarar så snart vi kan men senast inom 72 timmar. Du hämtar ditt svar genom att återigen logga in i SOS-brevlådan via startsidan.

Du kan vara så anonym du vill i såväl SOS-telefonen som SOS-brevlådan.