Kyrkans SOS utvecklar Svenska kyrkans nätvandring

Folkhälsomyndigheten har tilldelat Kyrkans SOS bidrag för att utveckla arbetet med Svenska kyrkans nätvandrare.

Skolkyrkan i Göteborg började nätvandra 2008. Runt 2012 inleddes ett samarbete med Kyrkans SOS för att bredda nätvandringen i Sverige. I dagarna har Kyrkans SOS  anställt en projektledare för att utveckla arbetet under 2020.

Syftet är att samla ihop de nätvandrare vi har utbildat och som vill fortsätta, initiera utbildning av fler nätvandrare, ordna med handledning av aktiva nätvandrare samt ta fram förslag på hur den organisatoriska förankringen inom Svenska kyrkan ska se ut.

I projektet ligger även att starta en chatt riktad till unga, bemannad av nätvandrare. Som tidigare kommer nätvandrare fortsatt att vara ute på sociala medier där unga rör sig, likt ”nattvandrare” och ”vuxna på stan”.

Projektledaren heter Linda Andersson och är diakon, lärare och utbildad nätvandrare. Linda är bosatt i Stockholm vilket inte heller är fel eftersom nätvandrarna finns över hela Sverige.