Att möta unga på nätet

31 augusti till 16 september 2020. En kostnadsfri nätbaserad utbildning om att finnas och möta unga på nätet.

När det blir svårare att mötas fysiskt, så behöver vi hitta nya vägar att träffa varandra och samtala och finnas för varandra. Vägar som kan vara nya och spännande men som också kan skapa osäkerhet.

31 augusti till 16 september är du som arbetar med unga i Svenska kyrkan välkommen att gå en kort utbildning i att finnas och möta unga på nätet.

Kursen hålls av Svenska kyrkans nätvandrare/Kyrkans SOS och är nätbaserad. Den inleds och avslutas med en halv dags möte med varandra och utbildare på zoom. Resten av utbildningen består av att läsa själv, lämna in några korta skrivuppgifter och göra övningar. Tidsmässigt kan du räkna med cirka två arbetsdagar.

Fokus på kursen kommer att vara vårt förhållningssätt och samtalsmetodik. Vi pratar om hur vi kan möta unga i chattar och samtal på nätet, vad som kan ligga bakom det som skrivs till oss, hur jag kan tolka och hur jag ska svara.

Var och hur kan jag sätta gränser? Vad kan jag behöva se upp med? Vad är min roll i samtalet? Hur hanterar jag tystnadsplikten och vad behöver jag vara tydlig med?

KURSLEDARE

• Bo Erlandsson, leg psykoterapeut och verksamhetschef för Stiftelsen Kyrkans SOS
  • Linda Andersson, lärare/speciallärare, diakon och projektledare för Svenska Kyrkans nätvandrare.

Anmäl dig senast onsdag 26 augusti till linda.andersson3@svenskakyrkan.se

Skriv Anmälan utbildning i ämnesfältet. Ange namn, församling och dina kontaktuppgifter. Vi har ett begränsat antal platser för att kunna få ut det mesta av utbildningen. Blir det många sökande har de som anmält sig först förtur.

Kursen är kostnadsfri, men anmäler du dig och inte dyker upp vid fösta tillfället (utan att du avanmält dig) så faktureras du en kostnad på 1200 kronor. Du måste avanmäla dig senast den 30 augusti för att inte faktureras.

frågor?

Kontakta projektledare Linda Andersson på linda.andersson3@svenskakyrkan.se

kursinbjudan som pdf

Ladda ner kursinbjudan och maila den till någon som du tror är intresserad!