Other languages with Google Translate

Kontakt

Kungsörs församling Besöksadress: Kungsörs Församling, Hamngatan 15, 73631 Kungsör Postadress: Kungsörs Församling, Box 12, 73621 Kungsör Telefon:+46(227)15500 E-post till Kungsörs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Organist & Kantor 100%

Nu söker vi en Organist och en kantor

Vi söker en organist och en kantor till Kungsörs församling,
är någon av tjänsterna kanske något för dig?

Kungsör ligger i vackra Mälardalen mellan Köping och Arboga. Till Eskilstuna är det 2,5 mil. Både Västerås och Örebro finns inom 5 mils avstånd.

Församlingsbeskrivning

I församlingen bor drygt 8000(Drygt 5000 tillhöriga) personer och här finns 2 musikertjänster, en organist och en kantorstjänst. Församlingen har en välskött ekonomi och erbjuder en bra arbetsmiljö, ändamålsenliga och trevliga lokaler.

I församlingen har vi ytterligare tre kyrkor, Torpa kyrka vars äldsta delar är från ca 1180, i Torpa firar vi ibland medeltidsinspirerade mässor. Vår minsta och stiftets minsta kyrka, finns i Kungs Barkarö som är från medeltiden, här finns också ett församlingshem. Mot Arboga i det gamla stationssamhället Valskog finns Björskogs kyrka. Den har medeltida anor, men uppbyggdes efter en brand i nyklassisistisk stil.

I våra kranskyrkor firar vi regelbundet gudstjänst eller mässa, vid några tillfällen under året sammanlyser vi hela församlingen till en av socknarnas kyrkor.

Våra förtroendevalda är till stor del aktiva i församlingens liv. Vi har ett regelbundet samarbete med Centrumkyrkan (Baptistkyrkan) som tillhör Equmeniakyrkan.

Organist tjänsten 100%

Vi söker dig som har organist utbildning och är väl förankrad i Svenska kyrkans tradition. Du som söker som har ett intresse för arbetet med söndagens högmässa, så väl som församlingens andra gudstjänster. Huvudinriktning på denna tjänst är musik i samband med gudstjänst och kyrkliga handlingar samt vuxen kör. Utbildning i sång och andra instrument samt kunskaper i att leda ensemble är en merit.

Personlig profil
God social förmåga, lätt för att samarbeta, ansvarstagande, leder och låter dig ledas.

B-körkort och tillgång till egen bil förutsätts.

Tillträde enligt överenskommelse.

Kantorstjänsten 100%

Vi söker dig som har kantorsutbildning. Goda kunskaper i att arbeta med kör, speciellt barnkör. Ansvara utbildning i sång och andra instrument samt kunskaper i att leda ensemble är en merit.

Vi vill att musiken ska vara en tydlig del av vårt barn- och familjearbete. Därför har du ansvar för församlingens två barnkörer. Våra konfirmander och ungdomar behöver få en inspirerad ledare som vill möta dem i deras musikaliska värld.

Vi har fasta tider i våra kyrkor för de kyrkliga handlingarna, flera av våra kyrkor är populära vigselkyrkor. Många begravningsgudstjänster sker i gravkapellet på kyrkogården.

Personlig profil

B-körkort och tillgång till egen bil förutsätts.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Vid intervjun kommer provspelning på orgel och piano att ske, samt sång. Vid provspelning finns möjlighet att visa färdighet att spela eventuella andra instrument.

Fackliga företrädare: Erik Tinnis 0730 808001
                               erik.tinnis@svenskan.se
                               Leif Hesselgren 0703437912
                             leif.hesselgren@svenskakyrkan.se

Vill du veta mer är du välkommen att ringa
kyrkoherde Bengt-Olov Hedlund, kontaktuppgifter finns nedan.

Sista ansökningsdatum 2019-09-16
Din skriftliga ansökan med CV, personligt brev och referenser skickar du till:
Kungsörs församling
73621 Kungsör.

Eller digitalt till: kungsor.forsamling@svenskakyrkan.se
Märk ansökan ”Kyrkomusiker”.

Vi ser fram emot att få ta emot din ansökan och träffa dig!

Bengt-Olov  Hedlund

Bengt-Olov Hedlund