Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Pilgrimsvandra och fira mässa 9/7

Vandra med oss i Västra Ryd söndag den 9 juli kl 12.30-14.00. Vi går en kortare vandring utanför Västra Ryds kyrka. Efter vandringen bjuder vi på fika och smörgås. Kl 14.00 firar vi mässa i Västra Ryds kyrka. Gällöfstavägen 58.

Välkommen att Pilgrimsvandra med oss i Västra Ryd söndagen den 9 juli kl.12.30-14.00. Man kan välja att gå en längre vandring på ca. en timme
eller en kortare vandring vid kyrkan. Efter vandringen bjuder vi på fika och smörgås vid Pilgrimsgården. Vandringen leds av AnnChristin Roos, präst och Susanna Lillsjö, diakon. Vid frågor kontakta AnnChristin Roos, präst.

Apostladagen. Tema: Sänd mig.

Apostladagen firas till minne av apostlarna Petrus och Paulus som båda avrättades i Rom för sin kristna tros skull. Sedan äldsta kristna tid har kyrkans kristna församlingar firat deras minnesdag. Petrus symbol är nyckeln. Kristus sa till Petrus: "Jag skall ge dig nycklarna till himmelriket". Paulus symbol är svärdet. I Efesierbrevet uppmanar aposteln läsarna att använda "Andens svärd, som är Guds ord". Paulus blev avrättad med svärd.

Västra Ryds kyrka

Västra Ryds kyrka ligger vackert bland åkrar och fält sedan 1200-talet. Det ligger i närheten av Livgardet. Här finns också Ikoncentrum. Kyrkan ligger i Upplands-Bro kommun på Gällöfstavägen 58. Buss 558.