Kungälv-Ytterby församling

Prata med oss

Kontakt

Kungälv-Ytterby församling Besöksadress: Fredriksbergsgatan 12, 44230 Kungälv Postadress: Box 344, 44210 Kungälv Telefon: +46(303)377000 E-post till Kungälv-Ytterby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kastalakyrkans vitryska sommarläger

Föreningen Kastalakyrkans vitryska sommarläger arbetar bl.a. med hjälpsändningar, social hjälp genom s.k. barmhärtighetssystrar och med att ordna läger i Vitryssland.

Kastalakyrkans vitryska sommarläger är en ideell förening som stöds av Kungälv-Ytterby församling. Föreningen samarbetar med baptistunionen i regionen Grodno. Regionen ligger i västra delen av Vitryssland med gräns mot Polen och Litauen. Det är den region i Vitryssland som mottar minst humanitär hjälp för förmedling via Baptistunionen. Där har föreningen flera barmhärtighetssystrar som gör ett viktigt arbete bland utsatta. 

Under flera år har föreningen arrangerat sommarläger för vitryska barn i Sundhammar. För närvarande ordnas inga läger i Sverige utan föreningen satsar mer på hjälp på plats i Vitryssland. 

Läs mer på föreningens egen hemsida: www.vitryska.se

Ge en gåva

Ge en gåva på pg 23 03 95-6.
För 50 kr/år kan du bli medlem i Kastalakyrkans vitryska sommarläger. Ange då "medlem" på din inbetalning. Som medlem får du mer information om vad som händer i föreningen och kallas också till årsmöte. 

Minnesgåvor och gratulationer: Betala in din gåva på pg ovan så skickar föreningen minnesbrev eller gratulation till aktuellt ställe. Obs! Det är viktigt att du på betalningen anger vad som ska stå i brevet och adress dit det ska skickas. Vill du hellre betala kontant går det bra att komma till pastorsexpeditionen, Fredriksbergsgatan 12 i Kungälv.