Kungälv-Ytterby församling Besöksadress: Fredriksbergsgatan 12, 44230 Kungälv Postadress: Box 344, 44210 Kungälv Telefon: +46(303)377000 E-post till Kungälv-Ytterby församling

Kyrkomusiker till Kungälvs kyrka

Nu söker vi en kyrkomusiker, heltid, till Kungälvs kyrka, centrumdistriktet. Vi söker dig som bl.a. vill arbeta med klassisk kyrkomusik och gärna bygga upp en gosskör och en flickkör i Kungälv.

Kungälv-Ytterby församling söker
Kyrkomusiker
, heltid, till Kungälvs kyrka (Centrumdistriktet)

Kungälv-Ytterby församling utgörs av de centrala delarna av Kungälvs kommun strax norr om Göteborg. Inom församlingen bor ca 22 000 invånare och drygt 15 000 är kyrkotillhöriga. Församlingen har ca 45 anställda där arbetet bedrivs runt fyra distriktskyrkor med olika uttryck och på Sjukhuskyrkan. Varje kyrka har sin gudstjänstgemenskap och sin gestaltning av gudstjänstfirandet. Vi ser det som angeläget att församlingen kan rymma en god bredd när det gäller gudstjänstlivet.

I Kungälv kyrka präglas gudstjänstlivet bl.a. av klassisk kyrkomusik, kyrkoårets växlingar och inte minst av kyrkobyggnaden själv – en barockkyrka i trä uppförd i slutet av 1600-talet. Här vill vi bygga församlingsgemenskap med Guds ord och sakrament i centrum.

Vår längtan är att arbeta med klassisk kyrkomusik gentemot barn och ungdomar. Vi vill därför gärna bygga upp en goss- och en flickkör i Kungälv. Därutöver omfattar tjänsten bl.a. gudstjänster, kyrkliga handlingar, vårdhemsgudstjänster och arbete med barn och unga. Tjänsten har tidigare varit 75 %, men är nu 100 %. Det finns därför ett visst utrymme att forma tjänsten utifrån de gåvor som innehavaren har.

Vi söker dig som

• vill bygga upp en goss- och en flickkör
  • vill arbeta med klassisk kyrkomusik
  • är trygg på såväl orgel som pianospel
  • ser söndagens gudstjänst/högmässa som din viktigaste arbetsuppgift och gärna arbetar med präster och musiker som har stor kärlek till kyrkans liturgi
  • vill hjälpa människor att upptäcka och fördjupas i tron på Jesus Kristus
  • har avlagt lägst kantorsexamen/Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på C-nivå

Tjänsten ingår i ett arbetslag om totalt åtta personer som arbetar utifrån Kungälvs kyrka och församlingshem. I församlingen finns ytterligare två organister, varav en i centrumdistriktet, och två kantorer. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten och förmågan till ett gott och utvecklande samarbete. Tillträde: efter överenskommelse.

Då tjänsten delvis innebär arbete med barn tillämpar vi Lagen om registerkontroll och kommer vid erbjudande om anställning begära utdrag ur belastningsregistret.

Vi berättar gärna mer om tjänsten: Ring Mikael Isacson, kyrkoherde, 0303-37 70 01; Evelina Bohlin, arbetsledande komminister, 0303-37 70 11; Helena Viklund, organist, 0303-37 70 12. Facklig företrädare (KMR) är Stefan Lindblom, 0725-54 21 62.

Välkommen med din ansökan senast 21 november 2018 till kungalv.forsamling@svenskakyrkan.se. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.