Kungälv-Ytterby församling

Prata med oss

Kontakt

Kungälv-Ytterby församling Besöksadress: Fredriksbergsgatan 12, 44230 Kungälv Postadress: Box 344, 44210 Kungälv Telefon: +46(303)377000 E-post till Kungälv-Ytterby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sjung och spela: Ung och vuxen

Vill du göra din röst hörd? Då är du välkommen med i kyrkans körer. Här finns också möjlighet att vara med i lovsångsteam, psalmorkester och vissa möjligheter till undervisning på piano och orgel.

nyhet: må-bra kör

En kör för dig som längtar efter att få sjunga utan krav på förkunskaper eller prestation. Oavsett om du har sjungit lite, mycket, eller inte alls är du varmt välkommen. Vi träffas för att sjunga, ha roligt och få mer energi. Vi kommer sjunga olika sånger; evergreens, schlagers, äldre och nyare visor av olika slag.
Övningstid: torsdagar jämna veckor med start den 8/2 2018 kl 17.30-19 i Kungälvs församlingshem.
Ledare: Helena Viklund

Riverside Gospel

I Kungälvs och Ytterbys gospelkör Riverside Gospel lär vi oss allt utantill, utan noter, och sjunger med ett kompband. Vi sjunger i våra kyrkor, men det blir också framträdanden på andra håll och spännande samarbeten. Det är många som vill vara med och sjunga gospel, hör av dig till körledare Åsa om du vill komma med på väntelistan.
Övningstid: måndagar kl 18.45-21.00 i Ytterby församlingshem. 
Ledare: Åsa Gunnervik.

Kammarkören sjunger nordiska klanger i Kungälvs kyrka
Kammarkören sjunger nordiska klanger i Kungälvs kyrka Bild: Magdalena Moberg

Kungälvs kyrkas kammarkör

Kammarkören sjunger vid flera gudstjänster i Kungälvs kyrka under året. Dessutom sjunger vi i särskilda musikgudstjänster och vi avslutar vårterminen med en uppskattad vårsoaré i församlingshemmet. Det brukar också bli något eller några större projekt per år, samt något körläger. Vi sjunger olika typ av körmusik i stämmor, så kör- och notvana efterfrågas. Vill du vara med i vår kör, eller kanske hoppa på något körprojekt? Kontakta Helena om du är intresserad, så får du mer information. 
Övningstid: torsdagar kl 19-21.30 i Kungälvs församlingshem. 
Ledare: Helena Viklund.

Kastalakören

Kastalakören sjunger i Kastalakyrkan vid kyrkans högtider och vid särskilda musikgudstjänster. Vi sjunger både klassisk och nyskriven körmusik, lovsånger, sånger från Iona och Taizé med mera. Vi är en kör på ca 15 personer. Fler körsångare är varmt välkomna med, särskilt basar och tenorer, men även sopraner. Ta gärna kontakt med ledare Kristina om du är intresserad eller vill veta mer. 
Övningstid: onsdagar kl 18.30-20.30 i Kastalakyrkan. 
Ledare: Kristina Sikström.

Ytterby kyrkokör

Ytterby kyrkokör sjunger vid flera gudstjänster i Ytterby kyrka under året. Vi har också egna musikgudstjänster kvällstid vid några tillfällen. Vi sjunger framför allt klassisk körmusik. Några större körverk har det också blivit, som t.ex. Bachs Johannespassionen. Vi välkomnar nya körsångare i alla stämmor, och särskilt i damstämmorna.
Övningstid: torsdagar kl 19-21.30 i Ytterby församlingshem. 
Ledare: Torvald Petersson.

Sonorakören - Ungdomskör från 14 år

Ungdomskören Sonora i Kungälvs församlingshem är inte igång våren 2018. Hör av dig till körledare Helena Viklund om du vill veta mer.

Nova Nomine - ungdomskör från årskurs 7

Vi utvecklar sångteknik och tränar på att sjunga stämsång och solosång, mestadels med sånger i pop/gospel/lovsångsstil, både på svenska och engelska. Några gånger per termin sjunger vi i gudstjänst, oftast i Ytterby.
Övningstid: måndagar kl 16.16-17.15 i Ytterby församlingshem, övervåningen. (Obs! Tiden kan varieras något beroende på deltagarnas skolschema. Dock alltid måndag eftermiddag.)
Ledare: Åsa Gunnervik

Lovsångsteam

Gillar du att sjunga och spela lovsångsmusik? I Kastalakyrkan och Munkegärdekyrkan finns lovsångsteam som också medverkar ibland i gudstjänsten. Lovsångsteamen drivs av ideellt engagerade personer i församlingen. Vill du veta mer, hör av dig till Kristina Sikström (Kastala) och Anna Hansson (Munkegärde).

Psalmorkester i Ytterby

Spelar du något blås- eller stråkinstrument och vill vara med i psalmorkestern i Ytterby kyrka? Vi träffas på projektbasis och medverkar i gudstjänsten 2-3 gånger per termin. Övning sker två gånger inför varje gudstjänst. Ta kontakt med Torvald Petersson, organist i Ytterby församling. Återkommande kan det också finnas möjlighet till undervisning i orgel (om man tidigare har pianokunskaper) eller piano.

Åsa Gunnervik

Åsa Gunnervik

Kungälv-Ytterby församling

Direkt: 0303-37 70 71

Torvald Petersson

Torvald Petersson

Kungälv-Ytterby församling

Direkt: 0303-37 70 62

Kristina Sikström

Kristina Sikström

Kungälv-Ytterby församling

Helena Viklund

Helena Viklund

Kungälv-Ytterby församling

Direkt: 0303-37 70 12