Kungälv-Ytterby församling

Prata med oss

Kontakt

Kungälv-Ytterby församling Besöksadress: Fredriksbergsgatan 12, 44230 Kungälv Postadress: Box 344, 44210 Kungälv Telefon: +46(303)377000 E-post till Kungälv-Ytterby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Doulos: Ledarutbildning

I Kungälv-Ytterby församling satsar vi mycket på ledarutbildning för ungdomar. Som konfirmandfadder får du ta ansvar, samtidigt som du själv stärks i din tro och din uppgift.

Skulle du vilja vara med som ledare i en konfirmandgrupp, barngrupp, barnkör eller någon annan verksamhet i kyrkan? Då ska du anmäla dig till Doulos.

Doulos är en utbildning för ungdomar i flera steg, där du får lära dig mer om vad det innebär att vara kristen och ledare genom både teoretisk undervisning och praktisk träning. Varje steg avslutas med att du antingen får följa med gratis på en resa som församlingen ordnar, eller åka på ett sommar- och ett nyårsläger som Credo/U-Oas arrangerar (eller annat läger som församlingen godkänner).

Doulos 1.0

  • Riktar sig till dig som nyligen konfirmerats och vill vara en bra förebild.

  • Åtta träffar under året, plus en resa till Stockholm. Läsåret 2016/17 träffas vi en torsdag i månaden i Kastalakyrkan kl 19-21, med start 15 september. 

  • Som praktik är du med som ledare i en konfirmandgrupp, barngrupp eller annan verksamhet i kyrkan under läsåret.

Doulos 2.0

  • Riktar sig till dig som är i gymnasieåldern och som vill lära dig mer om att vara ledare i kyrkan.

  • Utbildningen innefattar tio träffar under läsåret, samt en "mini-retreat" under ett dygn. Läsåret 2016/17 träffas vi i Kastalakyrkan en torsdag i månaden kl 19-21, med start 15 september. 

  • Som praktik är du med som ledare i en konfirmandgrupp, barngrupp eller annan verksamhet i kyrkan under läsåret.

Doulos 3.0

  • Riktar sig till dig som har gått Doulos 2.0 och som vill fortsätta att engagera dig i församlingen och utvecklas i din roll som ledare.

  • Denna delkurs innehåller ingen teoretisk undervisning, utan innebär att du engagerar dig i något projekt under ett läsår. Projektet innebär att vi hjälper dig att hitta en lämplig utmaning. Det kan t.ex. vara att coacha nya faddrar, hålla i några undervisningspass eller organisera läger. Du får en handledare som hjälper, stöttar och vägleder dig.

Om du har frågor, hör av dig till

Jonas Edsberger, 0303-37 70 34, Jonas Edsberger