Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Kumla Besöksadress: Södra Kungsvägen 63, 69238 KUMLA Postadress: BOX 6, 69221 KUMLA Telefon:+46(19)589300 E-post till Svenska kyrkan i Kumla

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Riddarskola åk. 5 (alt. 4/5)

I riddarskolan arbetar vi med etik, värderingar och attityder.

I vår riddarskola mäter vi inte den fysiska styrkan. Istället handlar det om att stärka de inre egenskaperna. Utgångspunkten är den gyllne regeln. "Var mot andra som du vill att de ska vara mot dig".

En medeltida riddare av den sort som omnämns i legender, fick kämpa med svärd mot drakar och annat ont. Men de blivande riddarna i vår riddarskola använder inte svärd - utan istället tar vi hjälp av ord för att öva upp den inre styrkan. " Jag kan, jag vågar - jag är betydelsefull" är ett tema som återkommer.  Med hjälp av gruppsamtal och teamövningar vill vi uppmärksamma eleverna att reflektera över ord de kan ha nytta av i relation med andra. Syftet är att hjälpa dem utveckla förmågan till empati och självkännedom. 

Tidsomfattning: en heldag i Kumla församlingshem från kl 08.30–14.00. Under dagen bjuder vi på frukt och lunch.
 
Efter dagen är det vår förhoppning att man följer upp riddarskolan i klassen genom att skriva riddarlegender, skapa en gemensam riddarfana och tillverka personliga sköldar. 

Efter riddarskolan inbjuds klassen och dess lärare, samt familj släkt och vänner till en högtidlig riddardubbning i Kumla kyrka, tidsåtgång 1 timme på kvällstid. Vid det tillfället får alla se foton från dagen, tillverkade sköldar och annat som eleverna tillverkat.

Anette Gustavsson

Anette Gustavsson

Svenska kyrkan i Kumla

Barn och ungdom - församlingsassistent