Kyrkan finns här för dig

Till kyrkan är du alltid välkommen med dina tankar, din oro, dina frågor och det som viktigt i ditt liv. Här finns rum för eftertanke och möjlighet till samtal. Det finns även ett särskilt telefonnummer för dig som vill prata.

Prata med en präst eller diakon

Det finns ett särskilt telefonnummer för dig som känner oro, ensamhet eller har frågor. Telefonnumret bemannas av Kumla pastorats präster eller diakoner varje vardag mellan 1 juni och 31 aug kl.14.00 - 16.00. Varmt välkommen att prata med oss.

Ring 019-58 93 05

Till kyrkan är du alltid välkommen

Vi fortsätter att fira gudstjänster och du är varmt välkommen. Tänk bara på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du undvika samlingar med människor är du såklart välkommen att besöka kyrkan annan tid och tända ljus och be. Kumla kyrka är öppen dagtid för ljuständning och eftertanke. Vi har även ett glasskåp utanför kyrkan, på kortsidan nära gravkapellet. Där kan du tända ditt ljus dygnet runt.

Kumla kyrka är öppen varje dag mellan 08.30 och 19.00 under sommaren.

Kyrkorna i Ekeby, Hardemo och Hällabrottet är öppna i mån av personal på plats.

Kyrka på nätet

Under våren har vi lagt ut andakter och helgmålsböner på Kumla pastorats hemsida och Facebook-sida. På så vis kan du sitta hemma och ändå vara med och fira andakt.