Musik i sommarkväll

Nyhet Ändrad

Stämningsfull musik under en vacker sommarkväll, det är något som många uppskattar och längtar till under hela året. För det är något extra härligt med Musik i sommarkväll. Under hela sommaren bjuder vi in till sköna musikkvällar i våra älskade kyrkor. Du är varmt välkommen!

Kumla kyrka kl.18.00

”Pianokonsert med musik av bl.a. Mozart, Grieg, Peterson-Berger”

Daniel Beskow, konsertpianist

Hardemo kyrka kl.18.00

”Musik av Beethoven, Saint-Saëns, Fauré m. fl.”

Elain Olsson - piano och Åsa Strid - cello

Kumla kyrka kl.18.00

”Bland körsbärsblommor och tarantellor”

Patrik Ahlberg - flöjt, Staffan Sjögren - gitarr.

Ekeby kyrka kl.18.00

”Läsarsånger och countryinspirerande väckelsesånger”

Kjell och Lasse med band. Medlemmar är Lasse Stolt, Kjell Sternberg, Andreas Larsson och Wilmer Stolt med flera.

Hällabrottets kyrka kl.19.30

”Par i musik - till förmån för Ukrainas folk”

Duo Unge – Maria Hedlund Unge och Sören Unge. Musik på piano, cello och gitarr och sång.

”Längtanskoraler”

Texter av Atle Burman och musik av Magdalena Eriksson.
Magdalena Eriksson - sång och piano, Daniel Björnmo - gitarr

”En salig sommarblandning”

Sångtrion 3Quinns - bestående av Ingrid Odebäck, Therese Rinderud och Therése Johansson ackompanjerade av Christian Wallentin.

Kumla kyrka kl.18.00

”Leonard Cohen på svenska”

Janerik Lundqvist – sång, Rune Lindqvist – piano, Kathrin Grube - viola

Ekeby kyrka kl.18.00

”Systrarna Lysén”

Systrarna Lysén - ett blandat program med visor, folkmusik, country och bjuder på både himmelskt och jordiskt med stämsång och lite olika instrument.

Kumla kyrka kl.18.00

”Ljuvliga toner av skörhet och kraft”

Märta och Christoffer tolkar favoriter av Helen Sjöholm och Benny Andersson.  Märta Björk – sång, Christoffer Nordenström - piano.

Augusti

7 augusti

”Musik i sensommartid”

Familjen Wallentin består av Rebecca, Sonya och Christian. Tillsammans sjunger och spelar de sommarens pärlor.

13 augusti
Kumla kyrka kl. 18.00

”Poetisk kammarjazz med upplyftande klanger, starka melodier och magnetiskt sväng”

Christian Jormin Trio: Christian Jormin – piano, Magnus Bergström – kontrabas, Anton Jonsson - trummor

21 augusti
Ekeby kl.18.00

”Mellan himmel och jord”

Musikalartisten Andreas Gyllander och pianisten Erik Oldberg bjuder på musik som spänner från den svenska sångskatten och gamla musikalklassiker till moderna poplåtar och nya broadwayhits.

27 augusti
Kumla kl.18.00

”Himlen är oskyldigt blå”

I ert sällskap vill Krister Kallin och Anna Martinson gärna få förmedla sin kärlek till musik. Med underbara sånger som ex "Gabriellas sång", "Du måste finnas", "Som en bro över mörka vatten", "You raise me up" och så klart titelspåret, "Himlen är oskyldigt blå" ser vi fram emot en riktigt härlig stund tillsammans med er! Krister Kallin - sång och piano, Anna Martinson - piano, orgel och sång.

Fler somriga tips!

Våffelcafé i Hällabrottets kyrka

Välkommen till vårt populära våffelcafé varje torsdag mellan 30 juni och 18 augusti.