Förändring i verksamheterna pga coronasmitta

Kumla pastorat meddelar följande med anledning av coronasmitta - följande verksamheter påverkas i Kumla, Hardemo, Hällabrottet och Ekeby.

Förändringar i verksamheterna

Med anledning av risken för spridning av Covid-19 har beslut fattats om att pausa vissa verksamheter i Kumla, Hardemo, Hällabrottet och Ekeby.

Vi följer myndigheternas restriktioner om sammankomster med max 50 personer. Det beslutet påverkar gudstjänster, begravningar och dop- och bröllopsfester.

För att kunna säkerställa god renlighet och hygieniska förhållanden i våra lokaler hyr vi för närvarande inte ut församlingshemmen till externa hyresgäster, ex. möten, föreläsningar, utbildningar m.m. (vi hyr fortfarande ut till dopkalas och minnesstunder.)

Regelbunden gruppverksamhet

•  Andakter på Kungsgården eller Solbacka
  • Sköna kvällen-träffar
  • Tillverkning av babypaket i Kumla församlingshem och Hällabrottets kyrka
  • Bakgrupper
  • Quigong
  • Gemenskapsträffar
  • Fotbollscafé i gula huset ”Paradiset”
  • Café Prästgården i Ekeby församling
  • Hardemoträffar/Ekebyträffar
  • Väntjänstens aktivitet i våra lokaler

Särskilda sammankomster som är inställda

• Kyrkkaffe eller måltider kommer inte serveras i samband med gudstjänster
  • 31 maj - Vallfartsmässsa i Riseberga
  • 10 juni - Skolavslutningar för Kumlaby skola i Kumla kyrka
  • Våffelcafé  - sommaren 2020

Ovan nämnda verksamheter ställs in för att minska risken för att sprida smitta vidare. Genom dessa åtgärder vill vi försöka att begränsa gruppaktiviteter och samlingar i våra lokaler.

Verksamheter som är igång

Öppen förskola och Babycafé i Kumla församlingshem, Öppen förskola i Hällabrottets kyrka och Hardemo sockenstuga har öppet som vanligt med följande restriktioner:

• Ingen servering av mat eller mellanmål förutom Kaffe, The och kall dryck/vatten
  • Önskas lunch eller mellanmål medtages det hemifrån. Möjlighet att låna micro finns.
  • Barnverksamheten i Kumla församlingshem använder ingången vid lekparken, följ hänvisning.
  • Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vidtar åtgärder för att hindra smitta till riskgrupperna.
  • Ytterligare information läggs ut vid förändringar.

P.g.a. av omfördelning av personella resurser och sjukdom kan våra öppna verksamheter också ställas in tillfälligt.

I möjligaste mån försöker vi ställa om istället för att ställa in. För att få aktuell information om just din verksamhet är igång som vanligt hänvisar vi till vårt kalendarium.