Hjärtats promenad på Kumla kyrkogård

med tänkvärda ord för hjärta och knopp och lätta rörelser för hjärta och kropp

Det finns många anledningar att komma till Kumla kyrkogård. En av anledningarna är för att det är en vacker och rogivande plats att promenera på. Här finns det möjlighet att vandra runt och ta del av många tänkvärda ord.

Hjärtats promenad

I sommar kan du gå en meditativ vandring på Kumla kyrkogård som vi kallar ”Hjärtats promenad”. Du får ta del av både tänkvärda ord men också en möjlighet att göra några lätta rörelser. Du kan starta vid änglaskulpturen eller utanför kyrkogårdsexpeditionen. Följ sedan bara stolparna med lappar.

Vandring i tanken

På Kumla kyrkogård finns även möjligheten att gå en vandring som baseras på citat ur Dag Hammarskjölds dagboksanteckningar ”Vägmärken”. Kanske kan hans ord få oss att fundera på vart vi är på väg, om vi behöver sönka farten eller kanske rent av stanna upp en stund. Skyltarna med Dag Hammarskjölds ord finns utplacerade på kyrkogården. I Kumla kyrka finns en folder där alla märken är utmärkta så att du lätt kan hitta vägen.