Medeltidsvandring åk. 4

Kumla församling erbjuder elever i årskurs 4 en medeltida kyrkovandring, där vi bland annat berättar om Kumla kyrkas historia under medeltiden.

Medeltida musik och rökelsedoft fyller kyrkorummet och vi förflyttar oss tillbaka till 1200 -1300 talet. Eleverna får möta Kumla kyrkas eget lokalhelgon Sankt Torgil, samt novisen Ingeborg från Riseberga kloster, (dotter till Heliga Birgitta). Kanske har de också turen att få träffa några nunnor.

På sin resa i medeltiden får eleverna samtala med S:t Torgil om kyrkans roll och hur människorna relaterade till den. På ett pedagogiskt och spännande sätt berättar vi om hur kumlabygden växte fram och vilken roll som både kyrka och kloster hade för samhället på den här tiden.

Vandringen tar cirka 1 timma.

Anette Gustavsson

Barn och ungdom - församlingsassistent