Other languages with Google Translate

Lokalt insamlingsprojekt i Maruku, Tanzania

Var med och stötta Kumla pastorats insamlingsprojekt för vänpastoratet Maruku i Tanzania. Ge en gåva efter förmåga och var med och gör skillnad för våra vänner i Maruku.

VATTENPROJEKTET

Vatten är en livsnödvändighet för alla människor, djur och växter! Vi samlar in pengar för att möjliggöra en vattentank vid en av kyrkorna i vårt vänpastorat Maruku i Nordvästra stiftet i Tanzania. Insamlingsmålet är 50 000 kr. Vattentanken kommer att placeras vi Bwizanduru kyrka, en av tre församlingar i Maruku pastorat.

Bild: Karl Frank

Detta blir vattentank nummer två som Kumla pastorat är med och finansierar. Behovet är tre vattentankar, en vid varje kyrka. Vattentanken underlättar det dagliga arbetet och livet för människorna i de närliggande byarna. Det är främst kvinnor och barn som hämtar vatten. Vattentankarna kan lagra stora mängder vatten. Församlingen kan också få en liten inkomst genom att sälja vatten.

UTBILDNINGSPROJEKTET

Den Lutherska kyrkan i Tanzania är en växande kyrka. Nya församlingar bildas och människor söker församlingsgemenskap. Därför behövs det utbildas fler präster.

Bild: Karl Frank

Lutherska kyrkan i Nordvästra stiftet i Tanzania har ett stort och viktigt uppdrag att driva församlingar, skolor, barnhem, sjukhus m.m. Att tillhöra en församling ger en social trygghet som det sekulära samhället inte ger. I varje pastorat ska det finnas en präst. Prästen är anställd av stiftet. Det är många präster som går i pension nu och de närmaste åren. Stiftet behöver ekonomisk hjälp för att kunna utbilda präster i den takt som behövs.

Vi i Kumla pastorat har möjlighet att hjälpa en teologie student att nå målet att bli präst genom att i år bidra med 10 000 kr för ett års studier för en student på Mwanza Theological College.

Anna  Martinson

Anna Martinson