Internationellt arbete

Kumla pastorat känner ansvar för att engagera sig i den världsvida kyrkan. Därför är ett aktivt arbete med Svenska kyrkans internationella arbete en viktig del.

Kumla pastorat har två vänförsamlingar som vi har nära kontakt med. Det är Sibbo församling i Finland, samt Maruko församling i Tanzania.

Varje år deltar vi i Svenska kyrkans faste  - och julkampanj med olika arrangemang. Bland annat en uppskattad barnklädesbytardag på våren och Ekeby syförenings årliga julmarknad. Vi är också med och stöttar den rikstäckande kampanjen "Världens barn".

För närvarande arbetar vi också med ett lokalt klädprojekt där vi samlar in kläder för bebisar upp till storlek 80. Dessa packas sedan i paket och skickas iväg till flyktingläger världen över via organisationen Human Bridge.

Internationell grupp

Under våren har en ny internationell grupp bildats i pastoratet. Framöver har de huvudansvaret för pastoratets internationella arbete.

Mer info och kontakt:
Anna Martinson