Särskolan

Vi erbjuder flera verksamheter riktade till barn och ungdomar i särskolan.

Adventsvandring
Under advent bjuder vi in alla elever till Kumla kyrka. Vi gör tillsammans en upplevelsevandring som handlar om varför vi firar jul. Vandringen tar cirka 45 minuter.

Påskvandring
Med hjälp av kyrkans bilder och symboler, dramatiserar och sjunger vi om påskens budskap. Vandringen tar cirka 45 minuter.

Modellkyrkovisning
Kumla församling erbjuder eleverna en visning av vår modellkyrka. Då kommer vi på besök på er skola. Modellen av Kumla kyrka är ett pedagogiskt redskap där vi med elevernas hjälp bygger upp kyrkan och berättar om de kristna traditionerna. Handgjorda dockor berättar illustrativt om dop, vigsel och hur det går till vid en begravning. Om klasserna är stora delar vi gärna grupperna i två visningar, allt för att varje elev ska få komma till tals. Visningstid cirka 45 minuter per grupp.

Allhelgonavandring
Kumla församling erbjuder alla elever i årskurs 7 - 10 till en upplevelsevandring i Allhelgonatid. Vad är ett helgon? Vad är det för skillnad mellan Alla Helgons Dag och Alla Själars Dag? Varför tänder vi ljus på gravarna under Allhelgonahelgen?
Dessa frågor och många fler får eleverna svar på under vandringen som tar ca en timme.

Temadag i "Flygeln"
Vi bjuder in till en temadag om tålamod, vänskap och mod i vår lokal "Paradiset" på Södra Kungsvägen. Tillsammans med personal får eleverna jobba med sig själva och andra i olika gruppaktiviter som syftar till att öka självkänslan.

Konfirmation
Svenska kyrkan i Kumla inbjuder särskoleelever till konfirmationsundervisning - kontakta oss så berättar vi mer.

Anette Gustavsson

Barn och ungdom - församlingsassistent