Other languages with Google Translate

Särskolan

Vi erbjuder flera verksamheter riktade till barn och ungdomar i särskolan.

Adventsvandring
Under advent bjuder vi in alla elever till Kumla kyrka. Vi gör tillsammans en upplevelsevandring som handlar om varför vi firar jul. Vandringen tar cirka 45 minuter.

Påskvandring
Med hjälp av kyrkans bilder och symboler, dramatiserar och sjunger vi om påskens budskap. Vandringen tar cirka 45 minuter.

Allhelgonavandring
Kumla församling erbjuder alla elever i årskurs 7 - 10 till en upplevelsevandring i Allhelgonatid. Vad är ett helgon? Vad är det för skillnad mellan Alla Helgons Dag och Alla Själars Dag? Varför tänder vi ljus på gravarna under Allhelgonahelgen?
Dessa frågor och många fler får eleverna svar på under vandringen som tar ca en timme.

Konfirmation
Svenska kyrkan i Kumla inbjuder särskoleelever till konfirmationsundervisning - kontakta oss så berättar vi mer.

Anette Gustavsson

Barn och ungdom - församlingsassistent