Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Kumla Besöksadress: Södra Kungsvägen 63, 69238 KUMLA Postadress: BOX 6, 69221 KUMLA Telefon:+46(19)589300 E-post till Svenska kyrkan i Kumla

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkokören CumLaude

Kumla kyrkokör bildades i början av 1900 talet av den kände kyrkomusikern Adolf Andrén. Han kom att göra en stor insats inte bara i Kumla, utan i hela landet, för körsången som folkrörelse.

Han blev en av det som så småningom, skulle heta Sveriges Kyrkosångsförbunds första riksförbundsdirigent. Under 1900 talet är det en fantastisk utveckling av körsången i Svenska kyrkan. Oräkneliga barn-, ungdoms, och kyrkokörer bildas över hela landet. Körsången blir en stor folkrörelse, faktiskt den största efter idrotten i Sverige.

Även här i Kumla smittar glädjen över körsången av sig. Den består än idag! För närvarande är vi är en blandad kör med cirka trettio medlemmar som sjunger allt från Händels Messias - till Duke Ellingtons Sacred Concerts. Vi sjunger gärna i gudstjänsten, men svarar även för egna musikgudstjänster och konserter. Vi sjunger återkommande tillsammans med andra körer i regionen och samarbetar även med Kumla musiksällskap.

Kyrkokören CumLaude

Kumla församlingshem

Onsdagar 19:00-21:00

Anna  Martinson

Anna Martinson

Svenska kyrkan i Kumla

Musiker - organist