Kyrkokören CumLaude

Kumla kyrkokör bildades i början av 1900 talet av den kände kyrkomusikern Adolf Andrén. Han kom att göra en stor insats inte bara i Kumla, utan i hela landet, för körsången som folkrörelse.

Han blev en av det som så småningom, skulle heta Sveriges Kyrkosångsförbunds första riksförbundsdirigent. Under 1900 talet är det en fantastisk utveckling av körsången i Svenska kyrkan. Oräkneliga barn-, ungdoms, och kyrkokörer bildas över hela landet. Körsången blir en stor folkrörelse, faktiskt den största efter idrotten i Sverige.

Även här i Kumla smittar glädjen över körsången av sig. Den består än idag! För närvarande är vi är en blandad kör med cirka trettio medlemmar som sjunger allt från Händels Messias - till Duke Ellingtons Sacred Concerts. Vi sjunger gärna i gudstjänsten, men svarar även för egna musikgudstjänster och konserter. Vi sjunger återkommande tillsammans med andra körer i regionen och samarbetar även med Kumla musiksällskap.

Kyrkokören CumLaude

Kumla församlingshem