Vi söker ny kyrkoherde

Ansökningstiden är förlängd till 28 februari

Vi söker ny kyrkoherde

Vår nuvarande kyrkoherde går i pension och vi söker därför en efterträdare. Kumla-Tärna-Kila pastorat består av tre församlingar i en lantlig miljö i Sala kommun, mellan Sala och Västerås och inom pendlingsavstånd från Enköping och Uppsala. Vi har 2000 kyrkotillhöriga av 2800 invånare. Kyrkan är en viktig kraft i bygden och har förutom de traditionella verksamheterna också ett rikt kör-och musikliv, en bra verksamhet för barn och familjer, samt ett fint samarbete med skolan.

Kvalifikationer

Du har kyrkoherdeutbildning, ledarskapserfarenhet och körkort och egen bil. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom samt ekonomi och verksamhetsplanering. Du är positiv, prestigelös och praktiskt lagd. Du gillar att samarbeta och inkluderar andra. Du är van att delegera och fånga upp idéer och verkställa dem. Du har en förmåga att leda utveckling, samt är bekväm med att använda de senaste digitala kanalerna och verktygen.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, oss och bygden är du välkommen att kontakta kyrkorådets ordförande Magnus Nystedt, 0760 81 08 90 (skicka gärna SMS om ingen svarar), magnus.nystedt@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare:

Kommunal Bergslagen Sala: sala.bergslagen@kommunal.se

Kyrkans Akademikerförbunds: stiftskretsordförande Stefan Sundbäck, 021-10 86 02, stefan.sundback@kyrka.se

Sveriges lärare/Kyrkomusikernas riksförbund: Kontaktuppgifter uppdateras inom kort

Ansökan senast 28 februari till:

kumlatarnakila.pastorat@svenskakyrkan.se

Kumla-Tärna-Kila pastorat