De nya restriktionerna

Du är alltid välkommen att kontakta oss i Kulla pastorat. Vi vill gärna vara en del av ditt liv. Här kan du bland annat läsa om de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten

Välkommen till Kulla pastorat!

Du är alltid välkommen att kontakta oss i Kulla pastorat. Vi vill gärna vara en del av ditt liv. Om du behöver hjälp, vill prata med någon eller om du har frågor om kyrkan, tron eller vår verksamhet hör av dig. Du når vår expedition på:
kulla.pastorat@svenskakyrkan.se

---------------------------------

Folkhälsomyndighetens restriktioner

Gudstjänster och övriga samlingar efter den 12 januari

Den 10 januari presenterade regeringen och folkhälsomyndigheten ytterligare åtgärder med att minska smittspridningen av Covid-19.

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och från och med den 12 januari så är maxantalet för offentliga sammankomster i våra kyrkor 50 personer exklusive medverkare. Varmt välkommen att fira gudstjänst i någon av våra kyrkor!

Våra kyrkor rymmer följande antal personer:

Väsby kyrka 50
Vikens kyrka 50
Jonstorps kyrka 50
Farhults kyrka 26
Lerbergets kyrka 50
Vikens kapell 35

Vi har beslutat att skjuta all verksamhet för vuxna till den 9 februari. Detta gäller dock varken digital- eller utomhusverksamhet.

Håll utkik på vår hemsida och våra sociala medier efter den senaste informationen för vad som gäller för det som du har tänkt att närvara vid!

Tveka inte att höra av er om ni har frågor eller funderingar. Vi får be om tålamod och mod att möta de utmaningar och möjligheter som kommer emot oss.

Ta hand om dig och varandra!

Stina Hagman, kyrkoherde
stina.hagman@svenskakyrkan.se

Gudstjänster och öppen kyrka

Vi firar gudstjänst och mässa i alla våra kyrkor, i Lerbergets kyrka kan man välja på att vara på plats eller följa gudstjänsten på kyrkans Facebook-sida (inget konto behövs).

En nyhet är att vi fortsätter att ha Öppen kyrka på söndagarna - det har varit väldigt uppskattat! Det betyder att man kan komma till kyrkan innan och/eller efter gudstjänsten för att tända ljus, finna stillheten eller för att prata med präst/diakon och musiker som finns på plats.

Tiderna som gäller är:
Farhult-Jonstorp gudstjänst/mässa kl 10.00 öppen kyrka kl 9.30-11.00
Lerbergets kyrka gudstjänst/mässa kl 10.00 öppen kyrka kl 9.30-12.00
Vikens kyrka gudstjänst/mässa kl 11.00 öppen kyrka kl 10.00-12.00
Väsby kyrka gudstjänst/mässa kl 17.00 öppen kyrka kl 16.30-18.30
Läs mer om gudstjänsterna i kalendern.

Följ hos gärna på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad!

I veckorna är kyrkorna i Farhult, Jonstorp, Viken och Väsby öppna som vanligt tisdag - fredag kl 7.30 - 15.00.

Samtal

Alla våra präster och diakoner finns tillgängliga
för samtal:

Annika E Olshov, diakon - 070 260 82 99
Christoffer Kullenberg, präst - 073 020 09 12
Eva Gullmo, präst - 070 389 71 66
Joel Jarbo, präst - 070 199 18 08
Lotta Arnelin, diakoniassistent - 070 366 06 54
Roland Alm, präst -  070-197 45 00
Stina Hagman, präst - 072 - 731 33 00
Therese Bjerle, präst - 070 209 30 06

Verksamheten

Verksamheten för barn har dragit igång medan vi startar vuxenverksamheten den 9 februari (gäller ej digital- eller utomhusverksamhet).
I kalendern finns information dag för dag om vad som händer i vår öppna verksamhet. Mer information om den samt om de grupper som kräver anmälan hittar du här:
Farhult-Jonstorps församling
Lerbergets kyrka
Vikens församling
Väsby församling

Veckans psalm

I början av varje vecka lägger vi upp en ny psalm inspelad av och med Kulla kyrkomusiker. En av våra präster ger även en liten reflektion om veckans psalm.
De finns på vår youtube-kanal och här med på hemsidan

Välkommen till oss!