Konfirmation 2022/2023

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Välkommen till konfirmation i Kulla pastorat! De fyra församlingarna erbjuder olika sätt att läsa inför konfirmationen. Läs mer här nedan. Anmälan görs på länkarna nedan.

Farhult-Jonstorps och Väsby församlingar

Holy adventure
Anmäl senast 15 augusti, begränsat antal platser

Livet är ett äventyr! Vad som helst kan hända. Konfirmationstiden förmedlar ”life hacks”, smarta tips att ta med i vardagen och livets ups & downs.  Våga utmanas i tro, hopp och kärlek – samt i olika aktiviteter!

Farhult – Jonstorps församling tillsammans med Väsby församling inbjuder till ett heligt konfaäventyr.

Vi träffas en söndag i månaden under en halvdag då vi funderar kring kyrka, tro och liv. Det finns mycket att upptäcka! Därutöver 1-2 ggr/termin då vi tar oss an en fysisk utmaning med utfärd t ex Kungsbygget, Prison Island eller Bibelns värld. Träffarna alternerar mellan Väsby och Farhult/Jonstorp. Förhoppningsvis har vi ett helgläger i början av vårterminen.

Konfirmation: Pingstafton, lördag 27 maj 2023 i Jonstorps kyrka.
Ledare: Therese Bjerle, präst, Linnea Bjerle ungdomsledare, med flera

Om du är intresserad av konfirmation under läsåret 2021/2022, kontakta Therese Bjerle, präst, 070-209 30 06 therese.bjerle@svenskakyrkan.se
Observera att anmälan görs på länken nedan.

Anmälan är stängd.

Lerbergets kyrka

Konfactive 23

Finns Gud? Var kommer ondskan ifrån? Vad är en schysst kompis? Väger själen 20 gram? (Så mycket lättar kroppen när vi dör.) Självförtroende och självkänsla? Vem är Jesus? Är Bibeln bara en gammal bok? Hur får man bönesvar? De här frågorna och många fler vill vi tänka kring under konfirmand-tiden.

Konfactive 22 anmäl senast 1 september, begränsat antal platser
Äventyr + läger + träffar + konfirmation = allt på 11 veckor.
Vi träffas på tisdagar med start tisdag 7 mars. Under påsklovet och
Kristi himmelsfärd träffas vi intensivt och tillsammans laddar vi med läger, äventyr, samtal och funderingar kring livet och Gud.

Konfirmation: söndag 21 maj 2023 i Lerbergets kyrka.
I november bjuder vi in till en introkväll för alla intresserade.
Ledare: Christoffer Kullenberg, Sara Ivarsson med flera

Om du vill veta mer om hör av dig till Christoffer Kullenberg 073 - 020 09 12 christoffer.kullenberg@svenskakyrkan.se
Observera att anmälan görs på länken nedan.

Anmäla här

Vikens församling

Vintergruppen

Med början i oktober träffas vi på torsdagar efter skolans slut i Kyrkstugan. Först fikar vi och sedan tar vi itu med dagens tema och samtal. Varje träff varar ca 1 ½ timma.
Vi möts också till 10 gudstjänster under höst och vår. Vi håller lov när skolan har lov.  Under våren erbjuder vi en aktivitetshelg eller ett helgläger.

Inskrivning den 9 oktober.
Konfirmationen äger rum den 7 maj 2023.
Ledare: Eva Gullmo, Annika E Olshov

För information, kontakt: Observera att anmälan görs på länken nedan.
Diakon Annika E Olshov 070-260 82 99 annika.erlandsson.olshov@svenskakyrkan.se
Präst Eva Gullmo - 070 - 389 71 66 eva.gullmo@svenskakyrkan.se

Anmäl här

Sommargruppen
Begränsat antal platser

Konfirmationsundervisningen äger i huvudsak rum på sommaren när
skolan slutar och pågår i tre veckor. Under sommaren erbjuder vi några lägerdygn. Vi träffas också några få gånger under terminerna. Vi möts också till 10 gudstjänster under höst och vår.

Inskrivning den 9 oktober. Läsningen starter den 19 juni.
Konfirmationen äger rum den 9 juli 2023.

Ledare: Annika E Olshov, Eva Gullmo, Helena Morath och ungdomar från tidigare år.

För information, kontakt: Observera att anmälan görs på länken nedan.
Diakon Annika E Olshov 070-260 82 99 annika.erlandsson.olshov@svenskakyrkan.se
Präst Eva Gullmo - 070 - 389 71 66 eva.gullmo@svenskakyrkan.se

Anmäla här

Enskild konfirmationsläsning

För dig som inte har möjlighet att finnas med i en grupp eller är äldre ungdom kan vi göra ett annat upplägg. Du läser på egen hand (bibel och annat undervisningsmaterial) sedan träffar du en präst och samtalar om det du läst. Konfirmation kommer vi överens om när och var.
Ledare: Therese Bjerle

Om du vill veta mer om hör av dig till Therese Bjerle, präst, 070-209 30 06 therese.bjerle@svenskakyrkan.se
Observera att intresse anmälan görs på länken nedan.

Anmäl intresse här