Konfirmation 2021/2022

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Välkommen till konfirmation i Kulla pastorat! De fyra församlingarna erbjuder olika sätt att läsa inför konfirmationen. Läs mer här nedan. Anmälan görs på länkarna nedan.

Farhult-Jonstorps och Väsby församlingar

Holy adventure
Anmäl senast 15 augusti, begränsat antal platser

Livet är ett äventyr! Vad som helst kan hända. Konfirmationstiden förmedlar ”life hacks”, smarta tips att ta med i vardagen och livets ups & downs.  Våga utmanas i tro, hopp och kärlek – samt i olika aktiviteter ex. Kungsbygget (eller liknande), klättring på Kullaberg, konfirmandhelg med mera.

Farhult – Jonstorps församling tillsammans med Väsby församling inbjuder till ett heligt konfaäventyr.

Vi träffas ca en söndag i månaden (heldag). Utfärder vissa lördagar. Vi ses ungefär varannan gång i Farhult och varannan gång i Väsby.
Vi firar gudstjänst tillsammans, där du är delaktig i gudstjänsten på olika sätt
Vi upptäcker den kristna tron och kyrkan tillsammans.
Upptakt och konfastart sker den 29 augusti 2021. Mer info efter anmälan. Konfirmationen äger rum den 21 maj 2022. Välkomna!

Om du är intresserad av konfirmation under läsåret 2021/2022, kontakta Therese Bjerle, präst, 070-209 30 06 therese.bjerle@svenskakyrkan.se Observera att anmälan görs på länken nedan.

Anmäla här

Lerbergets kyrka

Konfactive 22
Anmäl senast den 1 september

Finns Gud? Var kommer ondskan ifrån? Vad är en schysst kompis? Väger själen 20 gram? (Så mycket lättar kroppen när vi dör.) Självförtroende och självkänsla? Vem är Jesus? Är Bibeln bara en gammal bok? Hur får man bönesvar? De här frågorna och många fler vill vi tänka kring under konfirmand-tiden.

Konfactive 22 anmäl senast 1 september, begränsat antal platser
Äventyr + läger + träffar + konfirmation = allt på 7 veckor.
Under påsklovet och Kristi himmelsfärd träffas vi intensivt och ses även på tisdagarna däremellan. Vi laddar med äventyr, läger, samtal och funderingar kring livet och Gud. Vi konfirmeras 29 maj 2022 i Lerbergets kyrka. I november bjuder vi in till en introkväll för alla som är intresserade.
Ledare. Joel Jarbo, Sara Ivarsson med flera

Nästa konfirmationsgrupp startar under läsåret 2021/22.

Om du vill veta mer om hör av dig till Christoffer Kullenberg 073 - 020 09 12 christoffer.kullenberg@svenskakyrkan.se Observera att anmälan görs på länken nedan.

Vikens församling

Vintergruppen
Anmälan senast 20 aug.

Vi träffas torsdagar efter skolans slut i Kyrkstugan. Först fikar vi och sedan tar vi itu med dagens tema och samtal. Varje träff varar ca 1 ½ timma.
Vi möts också till 10 gudstjänster under höst och vår. Vi håller lov när skolan har lov. Vi erbjuder en aktivitetshelg eller ett helgläger under vårterminen.

Inskrivningen är den 10 oktober 2021 och konfirmationen är i Vikens kyrka den 8 maj 2022.

Ledare: Eva Gullmo, Annika E Olshov och Helena Morath.

För information, kontakt: Observera att anmälan görs på länken nedan.
Diakon Annika E Olshov 070-260 82 99 annika.erlandsson.olshov@svenskakyrkan.se
Präst Eva Gullmo - 070 - 389 71 66 eva.gullmo@svenskakyrkan.se

Sommargruppen
Anmäl senast den 20 aug, ev gruppindelning efter anmälningsdatum

Vi träffas några gånger under termin men sedan måndag till fredag under tre veckor när sommarlovet börjat. Vi erbjuder några lägerdygn.
Vi möts också till 10 gudstjänster under höst och vår.

Inskrivningen sker den 10 oktober 2021 och sedan ses vi några gånger under terminerna. Konfirmationen äger rum i Vikens kyrka 10 juli (vid behov även 9 juli) 2022.

Ledare: Annika E Olshov, Eva Gullmo, Helena Morath och ungdomar från tidigare år.

För information, kontakt: Observera att anmälan görs på länken nedan.
Diakon Annika E Olshov 070-260 82 99 annika.erlandsson.olshov@svenskakyrkan.se
Präst Eva Gullmo - 070 - 389 71 66 eva.gullmo@svenskakyrkan.se

Enskild konfirmationsläsning

För dig som idrottar väldigt mycket och är upptagen helger, eller är äldre ungdom, kan vi göra ett annat upplägg. Att du läser på egen hand (bibel och annat undervisningsmaterial) sedan träffar du en präst och samtalar om det du läst. Konfirmation kommer vi överens om när och var.

Om du vill veta mer om hör av dig till Therese Bjerle, präst, 070-209 30 06 therese.bjerle@svenskakyrkan.se Observera att intresse anmälan görs på länken nedan.

Anmäl intresse här