Konfirmation 2020/2021

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Välkommen till konfirmation i Kulla pastorat! De fyra församlingarna erbjuder olika sätt att läsa inför konfirmationen. Läs mer här nedan. Anmälan öppnar den 11 maj.

Farhult-Jonstorps och Väsby församlingar

Holy adventure
Anmäl senast 1 september, begränsat antal platser

Livet är ett äventyr! Vad som helst kan hända. Konfirmationstiden förmedlar ”life hacks” , smarta tips att ta med i vardagen och livets ups & downs.  Våga utmanas i tro, hopp och kärlek – samt i olika aktiviteter ex. hajk med övernattning i vindskydd, weekend läger, klättring på Kullaberg.

Farhult – Jonstorps församling tillsammans med Väsby församling inbjuder till ett heligt konfaäventyr.

•  Vi träffas ca 1 söndag i månaden (heldag). Varannan gång i Farhult  och Väsby
  • Vi firar gudstjänst tillsammans, där du är delaktig i gudstjänsten på olika sätt
  •  Vi äter lunch tillsammans
  • Vi upptäcker den kristna tron och kyrkan tillsammans.

Upptakt och konfastart sker den 30 augusti. Vi börjar upptakten med mässa (nattvardsgudstjänst), därefter info till föräldrar, terminsschema, bibel + bok. Sen kör vi själva och upptäcker kyrkan och varandra. Vi äter lunch och slutar ca 14.30 Välkomna!

Om du är intresserad av konfirmation under läsåret 2020/2021, kontakta Therese Bjerle, präst, 070-209 30 06. Observera att anmälan görs på länken nedan.

Lerbergets kyrka

Konfactive 21
Anmäl senast den 21 augusti

Finns Gud? Var kommer ondskan ifrån? Vad är en schysst kompis? Väger själen 20 gram? (Så mycket lättar kroppen när vi dör.) Självförtroende och självkänsla? Vem är Jesus? Är Bibeln bara en gammal bok? Hur får man bönesvar? De här frågorna och många fler vill vi tänka kring under konfirmand-tiden.

Konfactive 21 anmäl senast 1 september, begränsat antal platser
Äventyr + läger + träffar + konfirmation = allt på 7 veckor.
Under påsklovet och Kristi himmelsfärd träffas vi intensivt och ses även på tisdagarna däremellan. Vi laddar med äventyr, läger, samtal och funderingar kring livet och Gud. Vi konfirmeras 16 maj i Lerbergets kyrka. I november bjuder vi in till en introkväll för alla som är intresserade.
Ledare. Joel Jarbo, Sara Ivarsson med flera

Nästa konfirmationsgrupp startar under läsåret 2020/21.

Om du vill veta mer om hör av dig till Joel Jarbo 070 - 199 18 08, joel.jarbo@svenskakyrkan.se Observera att anmälan görs på länken nedan.

Vikens församling

Soft and Holy
Anmäl senast den 12 juni, begränsat antal platser.

Soft and holy är Vikens församlings sommarkonfirmationsgrupp och passar dig som har mycket att göra under läsåret men ändå vill konfirmera dig.
Läsningen startar när skolan slutar i juni och pågår i tre veckor. Ett par dagar åker vi på ett härligt läger som ger upplevelser och minnen för livet.
Inskrivningen sker den 11 oktober 2020 och sedan ses vi några gånger under terminenerna. Konfirmationen äger rum i Vikens kyrka 11 juli 2021.

Ledare: Annika E Olshov, Eva Gullmo och Helena Morath.

För information, kontakt: Observera att anmälan görs på länken nedan.
Diakon Annika E Olshov 070-260 82 99
Präst Eva Gullmo - 070 - 389 71 66

Gruppen är full men det går bra att anmäla sig till reservlistan

Wild and Holy
Anmäl senast den 12 juni, begränsat antal platser.

Wild and holy träffas torsdagar efter skolan i Kyrkstugan invid kyrkan. Först fikar vi och sedan konfirmationsläser vi till kl 17.00.

Vi kommer också att åka på ett härligt läger en helg under våren 2021. Inskrivningen är den 11 oktober 2020 och konfirmationen är i Vikens kyrka den 9 maj 2021.

Ledare: Eva Gullmo, Annika E Olshov och Helena Morath.

För information, kontakt: Observera att anmälan görs på länken nedan.
Diakon Annika E Olshov 070-260 82 99
Präst Eva Gullmo - 070 - 389 71 66