Meny

GospelAlpha

"Tro är något som kan vara svårt att både hitta och beskriva och ligger bortom det vi vet. Något som jag uppskattar med Alpha är att ALLA frågor välkomnas och uppmuntras. Det finns ingen fundering som är för liten eller fråga som är för stor. "

GOSPELALPHA - förnuft och känsla
Grunderna i kristen tro. Alla frågor är välkomna!

Alpha-kurserna startades i England på 70-talet och sedan dess har över 24 miljoner människor i mer än 100 länder fått samtala kring grunderna i kristen tro. Varje vecka utgår vi från ett särskilt tema och alla frågor är välkomna utan att vi backar från de svåra.

Gospelmusiken föddes i Chicago på 1930-talet. Gospel är hopp och glädje, men rymmer också mycket kamp och smärta. Det handlar om den djupa glädjen som håller i längden.

I hösten är du välkommen till GospelAlpha där vi kommer att föra samman dessa två till en berikande helhet.

Tider: 
Torsdagar 3 september – 22 oktober
kl. 18.30 Enklare måltid.
kl. 19.00 Körsång.
kl. 19.30 Dagens tema via film eller av en inbjuden talare.
kl. 20.00 Samtal i mindre grupper.
kl. 21.00 Slut för kvällen.

Var:
Lerbergets kyrka, Rättarev. 134 

Arrangör: Kulla pastorat, EFS Lerberget, Sensus

Säkra samtal med dubbla grupper
Behovet av att samtala blir inte mindre för att vi inte kan ses. Kanske tvärtom. Eftersom det även i höst kan bli svårt med fysiska samlingar är vi förberedda för att kunna justera och genomföra GospelAlpha oavsett. Det vanliga upplägget är att alla äter och sjunger tillsammans innan vi delar in oss i mindre grupper vid samtalen. För att du som är i någon riskgrupp eller tillfälligt sjuk ska kunna vara med kommer vi att ha minst en samtalsgrupp som sker via nätet. Det är enkelt och vi kommer att hjälpa dig på vägen.   

Medverkande: Jonas Engström, Stina Hagman, Roland Alm, Fritzie Hartvigson m.fl.

Har du frågor, kontakta Jonas Engström
info@gospelalpha.se

------------------------------------------------------
Några frågor till Jonas Engström, körledare.

Varför GospelAlpha?
För mig har samspelet mellan förnuft och känsla, text och melodi alltid varit viktigt både som människa, låtskrivare och dirigent. Känslor styr mycket av våra liv och de är viktiga att både uttrycka och lyssna till. Samtidigt är de flyktiga och svåra att bygga sitt liv på. Jag försöker att ta tid att stanna upp, söka svar och reflektera. GospelAlpha vill vara en plats där vi får hjälpas åt genom att dela våra frågor och erfarenheter.

Vad är Alpha?
Alpha handlar om grunderna i den kristna tron. Sedan 1990 har Alpha-kurserna hjälpt miljontals människor över hela världen att formulera sina frågor och tillsammans söka svar kring liv och tro. Tro är något som kan vara svårt att både hitta och beskriva och ligger bortom det vi vet. Något som jag uppskattar med Alpha är att ALLA frågor välkomnas och uppmuntras. Det finns ingen fundering som är för liten eller fråga som är för stor.
  
Varför GOSPELAlpha?
Både sorg och glädje behöver få kännas och uttryckas med hela kroppen, inte bara med ord. I körsång och gospelmusiken får hela livet plats. Det är mycket glädje och eufori samtidigt ryms sorg, kamp och förtvivlan. Precis så som livet är.