Other languages with Google Translate

Kontakt

Kulla pastorat Besöksadress: S:t Andreas väg 40, 26357 HÖGANÄS (Väsby) Postadress: S:t Andreas väg 40, 26357 HÖGANÄS Telefon:+46(42)360650 E-post till Kulla pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Körer och musik i Viken

Musik är viktigt i Vikens församling. Kyrkan fylls när det är lunchmusik men man kan också vara med och sjunga själv in någon av våra körer. Både vuxna och barn är välkomna!

Laudate - tisdagar 19.00-21.00

Laudate är en fyrstämmig kör som sjunger både klassisk kyrkomusik och nutida tongångar, från Mozart till Benny Andersson. Man framträder vid egna konserter och finns vid tillfälle med i gudstjänster i pastoratets olika kyrkor. I höst ligger fokus på Händels Messias, som framförs i Vikens kyrka söndagen den 8 december.

Om du är intresserad av att sjunga i Laudate är du välkommen att kontakta Matilda Nordberg: matilda.nordberg@svenskakyrkan.se eller

Old Singers- varannan onsdag ojämn vecka kl 10.00.

Vi träffas i Prästgården i Väsby.
Old Singers består för närvarande av drygt 40 sångare fördelade på traditionellt fyra stämmor. Repertoaren består både av sakrala och profana sånger.
Old Singers står som arrangör för musikcaféer på våren och hösten i Vikens Kyrkstuga. Dessutom medverkar sångarna vid gudstjänster i pastoratets kyrkor samt har utbyte med sin danska motsvarighet i Herlev, Höganäs vänort i Danmark.
Körledare sedan 2006 är Leif Ahlberg.

Kontakta Leif för mer information: ahlberg.viken@gmail.com
eller 070 - 511 08 95

Lunchmusik - varannan tisdag

Lunchmusiken börjar kl 12.30 och inbjuder till en stund i stillhet omringad av inspirerande musik i ett vackert kyrkorum.

Lunchmusiken kostar ingenting. Välkommen in för att stanna upp och lyssna.

Program:

3 september Vikens vokalensemble

17 september Hanna Forsberg, sång, Jonas Engström, piano

1 oktober Joacim Andersson, trumpet, Johan Söllscher, gitarr

15 oktober Karin Johansson, orgel

29 oktober Karin Johansson, orgel

12 november Christer Ekstedt, trumpet, Ella Christensson, saxofon, Helena Morath, piano

26 november Per Moberg, saxofon, Karin Johansson, orgel

10 december Karin Johansson, orgel

Lunchmusiken ges med stöd av Stiftelsen Sjökapten Albert Peterssons och hans hustru Ida Petterssons familjefond.

BARN- OCH UNGDOMSKÖRER

För anmälan och mer information om våra barnkörer, kontakta För mer information, kontakta Helena Morath, 0737 314 246

Barnkören - tisdagar 14.30-15.00

körstart 3 september

Barnkören är för dig som går i förskoleklass och i årskurs 1. Vi träffas och sjunger tillsammans. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.

Vi träffas i musiksalen på Vikenskolan. Du behöver dock inte gå på Vikenskolan för att delta i kören.

Miniorkören - tisdagar 15.05-15.45

körstart 3 september

Miniorkören är för dig som går i årskurs 2 och 3. Vi träffas och sjunger tillsammans. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.

Young Singers - onsdagar 15.45-17.00

körstart 4 september

Young Singers är för dig som går i årskurs 4-6.  Vi träffas i Kyrkstugan i Viken där vi sjunger och fikar. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.

Young Voices - onsdagar 17.15-18.15

körstart 4 september

Young Voices är för dig som går i årskurs 7 och uppåt. Vi träffas i Kyrkstugan i Viken där vi sjunger och fikar. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.