Körer och musik i Viken

Musik är viktigt i Vikens församling. Kyrkan fylls när det är lunchmusik men man kan också vara med och sjunga själv in någon av våra körer. Både vuxna och barn är välkomna!

Körer för vuxna

Laudate - tisdagar 19.00-21.00

Laudate är en fyrstämmig kör som sjunger både klassisk kyrkomusik och nutida tongångar, från Mozart till Benny Andersson. Man framträder vid egna konserter och finns vid tillfälle med i gudstjänster i pastoratets olika kyrkor.

Om du är intresserad av att sjunga i Laudate är du välkommen att kontakta Matilda Nordberg:
matilda.nordberg@svenskakyrkan.se
SMS: 072 - 209 76 75

Old Singers - onsdagar jämna veckor 10.00-11.45

Anmäl här
Old Singers består för närvarande av drygt 40 sångare, både män och kvinnor. Repertoaren är blandad med både sakrala och profana sånger. Kören medverkar vid gudstjänster och konserter i pastoratets kyrkor. Övningarna sker i Andreassalen i Väsby prästgård.

Körledare är Helena Morath. Kontakta henne för mer information:
helena.morath@svenskakyrkan.se
SMS: 073-022 17 94
Det behövs ingen anmälan till kören, alla är varmt välkomna!

Eftermiddagsmusik

Lunchmusiken tisdagar kl 12.30 i Vikens kyrka kompletteras i höst med eftermiddagsmusiken på söndagar kl 15.00. Det startar söndagen den 19 september. Både Lunchmusiken och Eftermiddagsmusiken ges en gång i månaden.

Lunch- och eftermiddagsmusiken kostar ingenting. Välkommen in för att stanna upp och lyssna.

Programmet uppdateras inom kort.

Eftermiddagsmusiken ges med stöd av Stiftelsen Sjökapten Albert Peterssons och hans hustru Ida Petterssons familjefond.

BARN- OCH UNGDOMSKÖRER

För mer information, kontakta Helena Morath:
helena.morath@svenskakyrkan.se
SMS: 073-022 17 94
Anmälan till körerna hittar du här

Barnkören - tisdagar 15.00-15.30

Start 1 februari Barnkören är för dig som går i förskoleklass och i årskurs 1. Vi träffas och sjunger tillsammans. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.

Vi träffas i musiksalen på Vikenskolan. Du behöver dock inte gå på Vikenskolan för att delta i kören.

Miniorkören - tisdagar 15.40-16.15

Start 1 februari Miniorkören är för dig som går i årskurs 2 och 3. Vi träffas och sjunger tillsammans. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.

Young Singers - onsdagar 15.45-16.45

Start 2 februari Young Singers är för dig som går i årskurs 4-6.  Vi träffas i Kyrkstugan i Viken där vi sjunger och fikar. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.

Young Voices - onsdagar 17.00-18.00

Start 2 februari Young Voices är för dig som går i årskurs 7 och uppåt. Vi träffas i Kyrkstugan i Viken där vi sjunger och fikar. Några gånger varje termin sjunger vi i Vikens kyrka.