Other languages with Google Translate

Kontakt

Kulla pastorat Besöksadress: S:t Andreas väg 40, 26357 HÖGANÄS (Väsby) Postadress: S:t Andreas väg 40, 26357 HÖGANÄS Telefon:+46(42)360650 E-post till Kulla pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

För vuxna i Viken

Vikens församling erbjuder sopplunch, föredrag, lekmannakår och studiecirkel.

Lekmannakåren i Viken

Programmet våren 2020

Onsdagen den 15 januari kl 18.30
Traditionell Knutsfest med ett sång och musikprogram under ledning av Leif Ahlberg. Separat inbjudan med anmälan

Kyrksöndag i Vikens kyrka 23 februari kl 11.00
Gudstjänst med efterföljande lunch.
Medverkande: Präst Eva Gullmo och kyrkomusiker Matilda Nordberg
Anmälan till: Annette Göransson, 073-629 62 16

Onsdagen den 26 februari kl 18.30
Årsmöte med förhandlingar, alla medlemmar kallas härmed till årsmötet. Pastorsadjunkt Tova Mortensen berättar om prästutbildningen och sitt arbete i Kulla pastorat.

Onsdagen den 25 mars kl 18.30
Kyrkoherede e.m. Gösta Imberg håller föredrag om Lina Sandell under rubriken: En dag i sender af nöd och nåd – Lina Sandell om livet i tron

Onsdagen den 22 april kl 18.30
Kyrkomusiker Jan-Olof Rydström medverkar med sång- och musikprogram under rubriken: Skapelsemorgon Påsk och vår – nya perspektiv!

Planerad pastoratsutfärd en eftermiddag i slutet av maj 2020 med besök i St Mikaels kyrka och Ängelholms Glassfabrik, kaffe och smörgås.

Vikens Lekmannakår planerar en utfärd onsdagen den 19 augusti till Vallåkra Stenkärlsfabrik.

Levande möten

Välkomna till Levande möten i Vikens kyrka under våren 2020! Två människor möts för ett samtal om det viktiga i livet.

Camilla Lif möter Johar Bendjelloul
26 januari 2020
”Hur hittar man en tro? - Johars avundsjuka och Camillas ateistiska bakgrund”
Camilla är präst i Katarina församling i Stockholm och medverkar regelbundet i Tankar för dagen, Helgsmål och Spanarna. Hon är också författare och skribent i Kyrkans tidning. Johar är journalist och har genom sitt yrkesliv verkat inom public service, både på SVT och P1. Johar arbetar numera på Dagens Nyheter. Han har briljerat i På spåret tillsammans med Josefin Johansson.

Patricia Tudor Sandahl möter Rebecka Tudor
9 februari 2020
”Den livsviktiga döden - ett samtal mellan mor och dotter om liv, död och tro.”
Patricia är psykoterapeut och författare och har fått stort genomslag med sina böcker om hur man förhåller sig till livet och åldrandet. Rebecka är präst och arbetar i Tyresö församling och brinner för frågor som handlar om teologisk och mänsklig inklusivitet.

Stina Wirsén möter Kent Wisti
19 april 2020
”teckning, tvivel och tröst”
Stina är en av våra främsta illustratörer och har bland annat ritat och skrivit många böcker för de mindre barnen, alltid med stora livsfrågor i fokus. Hennes böcker är översatta till ett flertal språk. Kent är präst, satiriker och konstnär. Han arbetar som stiftsadjunkt för mission på Lunds stiftskansli. Samtalet mellan Stina och Kent kombineras med en utställning i kyrkan av deras respektive konstverk.

Växtkraft

Tillsammans skapar vi en öppen mötesplats för alla som har tid och lust att göra något i en skön miljö. Vi odlar och skördar ur Prästträdgårdens odlingslådor, vi pysslar om bikupan och hoppas på Holy honey. Likaså ser vi till blomster-
rabatterna och gör vackra buketter till kyrkan. Grönt, skönt arbete, eller ”BARA VARA” - och sedan god gemenskap vid kaffeborden.

Det finns också möjlighet att snickra och måla. Vill man hellre pyssla inne blir det tillfällen att baka, koka marmelad och göra pynt till kommande försäljning. Allt är möjligt!

Onsdagar 13.30-15.30

Mia Paulsson, värdinna 070-49 30 713
Annika Erlandsson Olshov, diakon 070- 26 08 299
Eva Gullmo, präst 070-38 97 166

Sopplunch i Kyrkstugan

Kom och bli mätt till både kropp och själ. Vi ses i Kyrkstugan i Viken följande onsdagar under hösten 2019:

8 januari, 5 februari, 4 mars, 1 april, 6 maj

Tiden är kl. 12.00 och det kostar 40 kronor. Varmt välkomna önskar Vikens församlingsråd genom Ann-Britt Strufve och Kerstin Bengtsson.

Humlorna - en studiecirkel

Humlorna är en samtalsgrupp som talar om livets viktigheter. Samtalen utgår från en bok som vi gemensamt läser.

Vi träffas en onsdagkväll i månaden i källaren i Kyrkstugan.

För mer information, kontakta Annika E Olshov, 0702-60 82 99.

Besöksgruppen

För dig som har tid över att vara medmänniska.

För information, kontakta Annika E Olshov 042-36 06 42.

Följ med och se

Kulla pastorat erbjuder en möjlighet att fördjupa dig i vad kristen tro står för och vad den kan ha för betydelse i ditt liv. Vi ger också en kurs om kyrkorummets alla detaljer och det heliga rummet. Välkommen med på en av våra kurser! Läs mer här.