Barnverksamhet i Lerberget

Det sjuder av liv bland barnverksamheten i Lerbergets kyrka. Den öppna förskolan är öppen två gånger i veckan, det finns minirytmik så väl som olika grupper med olika inriktning. Välkommen!

BARN OCH FAMILJ

All barn- och ungdomsverksamhet är pausad tills Folkhälsomyndighetens riktlinjer förändras.
När restriktionerna ändras anpassar vi vår verksamhet efter det.

Öppen förskola

Välkommen alla föräldrar och barn! I höst ses vi utomhus!

Tisdagar
10.00 Minirytmik utomhus på innergården
10.45- 11.30 ca Barnvagnspromenad

Minirytmik- för barn 0-18 mån
Minirytmik är sång och rörelse för de allra minsta! Lekfulla sånger som blandas med såpbubblor och kiknande skratt. En mysig och spännande stund i mammas eller pappas famn. Du anpassar rörelserna efter ditt barn och får en fin stund tillsammans med andra barn och föräldrar!
Vi ses på kyrkans innergård. Klä er efter väder. Ta med en mysig filt.
Vid regn och dåligt väder ställs verksamheten in.
Ingen anmälan!

Har du frågor? kontakta Jenny Fägerstrand jenny.fagerstrand@svenskakyrkan.se

Barnvagnspromenad
Vi går en härlig promenad tillsammans i lagom tempo på barnvagnsvänliga vägar.
Vi startar vid glasgången i kyrkan kl. 10.45 och beräknas vara tillbaka vid kyrkan kl. 11.30. Vill du ha en kopp kaffe innan promenaden så dyk upp redan kl.10.30.
Vid regn eller dåligt väder ställs promenaden in.
Ingen anmälan!

Inställd verksamhet meddelas på kulla pastorats hemsida/kalender, Öppen förskolas facebookgrupp samt vid kyrkan.

Torsdagar
13.30-15.30

Vi ses på lekplatsen vid kullarna i gamla Lerberget eller i Lerbergsskogen.
Aktiviteter för större barn samt uteleksaker och roliga uppdrag.
Sång- eller sagostund ca kl. 14.45
Ta själv med fika och något att sitta på. Kaffe finns!
Vi meddelar plats inför varje gång. Meddelas på kulla pastorats hemsida/kalender,Öppen förskolas facebookgrupp samt vid kyrkan.

Vi är rädda om varandra! Du som kommer till Öppen förskolas aktiviteter är frisk och visar inga förkylnings- eller febersymptom.
Om du haft symptom gäller 48 timmar från sista symptom. Detta gäller även om barn blir hemskickat från förskola/skola.

Youngsters - barnens söndag - drop in kl 09.50-ca 11.00

Youngsters är barnens egen samling när det är söndagsgudstjänst.
Vi startar med drop in-häng redan när du kommer. Du kan välja mellan olika stationer där du exempelvis kan spela spel, spela pingis eller pyssla. Efter ett tag samlas vi alla tillsammans för ”Fokus på” där vi pratar om Jesus, spanar in bibeln, får veta mer om spännande bibelpersoner, får prata om vad Gud och bibeln har med mitt liv att göra. Sen blir det ”Dagens grej” med olika aktiviteter- ibland i olika åldersindelningar, ibland alla tillsammans.

Till Youngsters är alla barn välkomna men är du lite yngre är det bra om mamma och pappa följer med.

Barngrupper som kräver anmälan

Testpatrullen - onsdagar kl. 15.15- 16.30

Gruppen är full. Det går dock bra att anmäla sig för att hamna på reservlistan. Du som går i årskurs 2-3 är välkommen att hänga på i TestPatrullen! Här testar vi en massa saker, alltifrån mat, sporter till andra tokiga grejor! Varje gång använder vi ett protokoll som leder fram till ett testresultat. Kom och testa och se vad vi kommer fram till!

Om ditt barn går på fritids på Lerbergsskolan så har vi möjlighet att hämta och lämna där.

Vill du veta mer, kontakta Sara Ivarsson:

sara.j.ivarsson@svenskakyrkan.se

Kids - onsdagar, kl 14.45-16.00

Om du går i årskurs F-1 så är du välkommen till Kids som startar lite senare i höst! Här händer allt möjligt! Vi leker, bakar, pysslar och har roligt tillsammans.

Om ditt barn går på fritids på Lerbergsskolan så har vi möjlighet att hämta och lämna där i samband med Kids.

Vill du veta mer, kontakta Jenny Fägerstrand:

jenny.fagerstrand@svenskakyrkan.se

Jump - jämna fredagar kl 16.00-17.30

JUMP är gruppen för dej i åk 4-6 och är en grupp med fart i, där vi satsar på fysisk aktivitet på olika sätt. Vi kommer att ses mestadels utomhus och ladda med roliga upptåg och äventyr… Välkommen att hänga på!

Vill du veta mer, kontakta Sara Ivarsson:

sara.j.ivarsson@svenskakyrkan.se

Luciakören - tisdagar 15.30-16.00

Luciakören är för dig  som går i årskurs F och äldre och gillar att sjunga. Vi övar inför vår luciakonsert som äger rum söndagen den 13 december kl 17.00 i Lerbergets kyrka.

Vill du veta mer och/eller anmäla dig, kontakta Marie Brandt Wilhelmsson:

marie.brandt-wilhelmsson@svenskakyrkan.se
Mobil: 070-130 54 11