Festhögmässa i Ekeby med biskopen 2/2

Söndagen den 2 februari kommer biskop Johan Tyrberg till Ekeby kyrka för att fira det nya kontraktet Luggude-Åsbo och samgåendet mellan Ekeby och Kropps församlingar.

Biskop Johan Tyrberg kommer till Ekeby kyrka på kyndelsmässodagen, söndagen den 2 februari klockan 10. Då blir det en festhögmässa där vi firar det nya kontraktet Luggude-Åsbo och samgåendet mellan Ekeby och Kropps församlingar. Högmässan är gemensam för alla församlingarna i det nya kontraktet.

Medverkande:

Biskop Johan Tyrberg
Kontraktsprost Ola Johansson
Biskopens kaplan Marcus Nylander
Kyrkoherde Anna Kulle Säfstrand

Församlingens präster Sara Bergström, Maria Dahlman, Annika Linderfalk och Allan Sjöstedt.

Församlingens körer Allsångsgruppen, Björkakören, Celestakören och Kropps vokalensemble.

Christer Ekstedt, trumpet
Anna Keller, kantor
Christel Svensson, kantor
Carolina Tholander, körledare
Olof Tholander, organist

Efter högmässan serveras cider och snittar vid utgången.

Välkommen!

Altartavlan i Ekeby kyrka är en kopia av Carl Blochs "Christus Consolator". Bild: Olof Tholander
Bild: Olof Tholander