Höstens konserter

Välkommen till våra konserter och musikgudstjänster i höst!

Orgelfasaden i Frillestads kyrka. Bild: Olof Tholander

Jubileumskonsert

Söndag 29 september kl. 17

Orgeln i Frillestad fyller 20 år! Det firar vi med en festlig jubileumskonsert med kör och orgel. Kropps vokalensemble sjunger, Carolina Tholander är sångsolist och vid orgeln sitter Olof Tholander. Orgeln brukar kallas instrumentens drottning. I Frillestad finns församlingens finaste orgel – ett instrument i stadskyrkoklass som byggdes 1999, men som innehåller bevarade delar från den gamla Elfströmorgeln från 1890. På detta mäktiga instrument får vi höra Bachs berömda ”Toccata och fuga i d-moll” och kör och orgel förenas i bland annat ”Rejoice in the Lord alway”, ”Cantate Domino” och ”Pie Jesu”. Det blir också visning av orgeln och vi får höra hur orgelns 906 olika pipor kan låta.

Ljusen lyser på Välluvs kyrkogård under allhelgonahelgen. Bild: Olof Tholander

Vid allhelgonatid

Välluvs kyrka
fredag 1 november kl. 17

Vackra solosånger, orgelmusik och levande ljus erbjuds vid denna musikandakt i allhelgonatid. Anna Keller och Carolina och Olof Tholander framför sånger som ”Dagen är nära”, ”Herren är min herde” och ”Pie Jesu”. Maria Dahlman medverkar med textläsningar.

Björkakören övar i Björka församlingsgård. Bild: Ronny Karlsson

Musikgudstjänst

Kropps kyrka
Söndag 10 november kl. 17

Björkakören framför, tillsammans med Sara Ekdahl, sång, och Bengt Berglund, piano, musik ur musikal- och filmvärlden. Det blir alltifrån välkända ”Jesus Christ Superstar” och ”The Sound of Music” till nyare sånger ur ”Såsom i himmelen” och ”Prinsen av Egypten”. Efteråt serveras tilltugg! Körledare Anna Keller.

Bild: Olof Tholander

Luciakonserter

Söndag 15 december kl. 16 och 18

Församlingens alla barnkörer sjunger tillsammans med Björkakören och Kropps diskantkör under ledning av Anna Keller och Carolina Tholander.

Biljetter finns att köpa från 2 december på pastorsexpeditionen, telefon 042-717 00. Pris: 50 kr. Gratis för barn t.o.m. 12 år, men alla måste ha en biljett.

Bild: Olof Tholander

Julens sånger

Björkakyrkan
Annandag jul 26 december kl. 17

Gudstjänst med julens sånger med Björkakören och Sånglärkorna. Julkaffe serveras.

Skromberga Blåsorkester spelar i Ekeby kyrka.

Trettondagskonsert

Ekeby kyrka
Trettondedag jul 6 januari kl. 16

Traditionsenlig trettondagskonsert med Skromberga Blåsorkester i Ekeby kyrka. Dirgent: Tomas Nordström.

Kropps vokalensemble.
Kropps vokalensemble är en blandad kör med 40 medlemmar som leds av Carolina och Olof Tholander. Bild: Olof Tholander

Julkonsert

Trettondedag jul 6 januari kl. 17

Julkonsert med Kropps vokalensemble och de tre sopranerna Laine Quist, Carolina Tholander och Kristina Wiman. Olof Tholander, orgel och piano.

Välkända julsånger och psalmer, bl.a. ”O, helga natt”. Klockspel från kyrktornet. Glögg på kyrkbacken.