Sommarens konserter

I sommar planerar vi att genomföra fyra program med "Musik i sommarkvällen" på i våra kyrkor!

Följande musikarrangemang äger rum i sommar, men observera att vi måste anpassa antalet besökare efter restriktionerna!

MUSIK I SOMMARKVÄLLEN

Bild: Sabina Åradsson

Elevafton

NÄR: SÖNDAG 7 JUNI KL. 18
VAR: VÄLLUVS KYRKA

I Välluvs kyrka får vi höra några av Simon Danells pianoelever spela ett blandat program med pianomusik. Simon Danell undervisar i pianospel vid bland annat Limus musikskola i Lund.

Daniel Beskow och Josefine Andersson bjuder på ett program inspirerat av Elsa Beskows sagor.

Sagolikt

NÄR: SÖNDAG 28 JUNI KL. 18
VAR: MÖRARPS KYRKA

Målning av Elsa Beskow.

Josefine Andersson, mezzosopran, och Daniel Beskow, piano, framför programmet ”Sagolikt” som är inspirerat av Daniels gammelfarmor Elsa Beskows sagor. Det blir sånger och pianostycken av bland annat Mozart, Schubert, Grieg och Sibelius. Mellan musikstyckena läses avsnitt ur Elsa Beskows sagor som ”Blomsterfest på täppan” och ”Putte i blåbärsskogen” och vi får se bilder ur dessa sagor. Musikerna har fått tillgång till fotokopior av originalmålningar från släktens bankvalv, några av dem har inte publicerats tidigare. Efter programmets slut finns möjlighet att titta närmare på utställningen av sagobilderna.

Josefine Andersson är utbildad vid operahögskolan i Köpenhamn och Daniel Beskow har studerat i Stockholm, London och Hannover. Tillsammans har duon gett över 100 konserter runt om i Skandinavien.

Simon Danell ger en pianoafton i Kropps kyrka.. Bild: Olof Tholander

Pianoafton

NÄR: SÖNDAG 5 JULI KL. 18
VAR: KROPPS KYRKA

Påarpsbördige pianisten Simon Danell är utexaminerad från Kungliga musikkonservatoriet i Haag i Holland, men är numera åter bosatt i Påarp. I sommar ger han en pianoafton i Kropps kyrka med musik av de klassiska mästarna. Vi får höra berömd pianomusik av Mozart, Mendelssohn, Chopin, Janáček och Beethoven. I år är det 250 år sedan Beethoven föddes och på programmet i Kropp står bland annat den välkända ”Spöksonaten” av Beethoven. I pausen serveras cider med tilltugg.

Kvartetten Kabusatoner musicerar i Ekeby kyrka.

Idyller och stämningar

NÄR: ONSDAG 15 JULI KL. 19
VAR: EKEBY KYRKA

Kvartetten ”Kabusatoner”, bestående av Mattias Bengtsson, sång, Jörgen Åkesson, trumpet, Anna Maria Dencker, violin, och Frank Zintl, piano, bjuder på programmet ”Idyller och stämningar – hemma, till lands och till sjöss”.

Mattias, som bor i Ekeby, men kommer från Kabusa vid Österlen, både sjunger och trakterar durspel och munspel.

I Ekeby kyrka blir det bland annat sånger av Evert Taube, Ale Möller, Benny Andersson och Beethoven. Dessutom något från Edvard Perssons repertoar och egna alster av Mattias Bengtsson.

Observera att vi måste anpassa antalet besökare vid musikarrangemangen efter restriktionerna!

Ekebygården från trädgårdssidan. Bild: Olof Tholander

Grillkvällar med musik i Ekeby

NÄR: TISDAG 16 JUNI KL. 18
VAR: I TRÄDGÅRDEN VID EKEBYGÅRDEN

Program med Celestakören och Christel Svensson.

NÄR: TISDAG 7 JULI KL. 18
VAR: I TRÄDGÅRDEN VID EKEBYGÅRDEN

Musikprogram med Britt Granström och Christel Svensson.

NÄR: TISDAG 21 JULI KL. 18
VAR: I TRÄDGÅRDEN VID EKEBYGÅRDEN

Musikprogram med Mattias Bengtsson från Ekeby.