Sommarens konserter

Passa på att besöka våra vackra kyrkor och lyssna till en stunds "Musik i sommarkvällen"!

Barnkörerna i Mörarp och Björka på läger på Sörgården. Bild: Martin Carlsson

Konsert på nationaldagen

Välluvs församlingsgård
Torsdag 6 juni kl. 15

På nationaldagen den 6 juni klockan 15 blir det en sommarkonsert i Välluvs församlingsgård. Det är barnkörerna Sångfåglarna, Sånglärkorna och Sångmix som sjunger under ledning av Anna Keller. Vi får lyssna till gamla, kära sånger som ”Idas sommarvisa” och ”Barfotavisan” och nyare svängiga tongångar. Kom och fira Sveriges nationaldag med en sommarfest! Efter konserten serveras korv med bröd och glass.

Carolina och Olof Tholander. Bild: Sabina Åradsson

Carolina och Olof

Frillestads kyrka
Söndag 16 juni kl. 18

I Frillestad inleder Carolina och Olof Tholander traditionsenligt sommarmusiken. I många år har de framfört sommarprogram i kyrkorna i södra Sverige och i sommar är Carolina även en av artisterna i ”Kul i juli” i Helsingborg. I Frillestad blir det musik av de klassiska mästarna blandat med ett och annat musikalörhänge. Ett varierat program med sopranröst, orgel och piano.

Pianisten Simon Danell ger en pianoafton. Bild: Olof Tholander

Pianoafton

kropps kyrka
Söndag 7 juli kl. 18

Påarpsbördige pianisten Simon Danell är utexaminerad från Kungliga musikkonservatoriet i Haag i Holland där han varit bosatt de senaste åren. I sommar gästar han Kropps kyrka med en pianoafton med musik av de klassiska mästarna. I år får vi höra berömd pianomusik av Mozart, Schubert, Schumann, Chopin och Debussy. I pausen serveras cider med tilltugg.

Ulrika Holmqvist Andersson och Emily Grahn.

Svenska sommarvisor

Mörarps kyrka
Söndag 21 juli kl. 18

Följ med på en stämningsfylld resa i sommarkvällen när Emily Grahn och Ulrika Holmqvist Andersson gästar Mörarps kyrka. Med sång, gitarr och piano framför de några av våra vackraste svenska sommarvisor, delvis i lite ny tappning. Emily och Ulrika är båda sångpedagoger som till vardags arbetar som musiklärare på gymnasieskolan Spyken i Lund.

Tina Bergholm och Fredrik Albertsson

I dina händer

Välluvs kyrka
Söndag 4 augusti kl. 18

Tina Bergholm, sång, och Fredrik Albertsson, orgel och piano framför musik av de gamla mästarna varvat med nutida tonsättare. ”I dina händer” kallar de sitt program som innehåller musik av bland andra Bach, Purcell, Karg-Elert, Sixten och Gullin. Fredrik Albertsson är organist i Sofia Albertina kyrka i Landskrona och har givit konserter i många länder. Sopranen Tina Bergholm är verksam som sångpedagog och körledare i Stockholm.

Sommarkafé i trädgården vid Mörarps församlingshem. Bild: Olof Tholander

Sommarkafé i Mörarp

I trädgården vid Mörarps församlingshem
Onsdag 14 augusti kl. 18.30–21

Onsdagen den 14 augusti är det dags för det populära sommarkaféet i trädgården vid Mörarps församlingshem. Traditionsenligt bjuder en rad musikaliska förmågor från bygden, tillsammans med Carolina och Olof Tholander, på ett blandat musikprogram. För ackompanjemanget svarar husorkestern med Daniel Pålsson på trummor och klockspel och Håkan Wijk på elbas och trumpet.

Kvällen börjar klockan 18.30 och det blir också allsång, lotterier, andakt och servering av kaffe, kakor och grillad korv. Klockan 21 avslutas kvällen med att flaggan halas medan nationalsången sjungs.